razotkrivanje

'Imamo Ivanščicu, Ravnu Goru i Trakošćan, no zbog Batinića nikad nismo sjeli skupa za stol'

'Mi svi bi trebali sjesti za stol i generalno gledati kako ćemo tu jednu predivnu planinu revitalizirati i oplemeniti. Nažalost, moj kolega iz Ivanca sebi je prispodobio da upravlja cijelom planinom', kaže lepoglavski gradonačelnik…
Objavljeno: 27.11.2022. 02:15

Zadnja izmjena: 27.11.2022. 07:52

Foto: Damir Poljak / Marijan Škvarić / Milorad Batinić

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da čelnici jedinica lokalne samouprave na čijem se području nalaze Ivanščica, Ravna Gora i Trakošćan nikad nisu zajedno sjeli za stol, ali upravo to tvrdi jedan od njih, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Gradonačelnik Lepoglave rekao je to otvoreno, gostujući ovih dana u eTV studiju, te za sve optužio gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, koji se na vlasti nalazi jednako dugo kao i on, od 2005. godine, odnosno posljednjih 17 godina. Praktički, sve donedavno pripadali su i zajedničkoj stranci.

- Ivančica se uvijek povezuje s Gradom Ivancem, a nitko ne zna da njezin veliki dio spada pod Lepoglavu i susjednu Krapinsko-zagorsku županiju. To mi malo smeta. Mi svi bi trebali sjesti za stol i generalno gledati kako ćemo tu jednu predivnu planinu revitalizirati i oplemeniti. Nažalost, moj kolega iz Ivanca (Milorad Batinić) nikad me ni na što nije pozvao, on je sebi prispodobio da upravlja cijelom Ivančicom. Pozivam ga da to učini, stojim mu na raspolaganju – kaže Škvarić.

Lepoglava i Bednja surađuju

Grad Lepoglava i Općina Bednja, koji dijele područje Ravne Gore, čine upravo suprotno te već odavno na razvoju turizma surađuju, kaže Škvarić. Odmah ispod Ravne Gore nalazi se i Trakošćan, uskoro se počinje graditi brza cesta, a potom bi sve zajedno trebalo objediniti u jednu turističku ponudu. Škvarić objašnjava i kako tome pristupiti:

- Kad govorimo o nekim magnetima koji prvilače naše ljude, to može prije svega biti Grad Varaždin sa svojom kulturom i baštinom, Varaždinske Toplice s razvojem koji definiraju, Lepoglava s UNESCO-vom baštinom i Trakošćan. U te centre treba ulagati, oni će privući ljude, svi ostali će se onda nadovezati i taj sadržaj nadopuniti. Tako je zamišljam razvoj turizma, uz razvoj mobilnosti, da ljudi mogu doći brz i kvalitetno - kaže Škvarić.

Trakošćansko jezero

Što se tiče izmuljivanja Trakošćanskog jezera, koje je sada zapelo, Škvarić dodaje kako problem treba riješiti i to što prije. Međutim, prije nego što je sami projekt krenuo, Škvarić je bio stava da su Hrvatske vode trebale pričekati i prvo riješiti probleme koji su možda bili urgentniji.

Komentari