Ivanečki HDZ: Batinić i Josipović božićni koncert iskoristili su za predizborni skup

Objavljeno: 17.12.2014. 19:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: Božićni koncert u Ivancu

U petak, 12. prosinca u ivanečkoj dvorani srednje škole održan je koncert pod nazivom "U susret Božiću" kojeg je posjetio i predsjednik Ivo Josipović.

>> FOTO: Brojni Ivančani oduševljeni koncertom „U susret Božiću“

Upravo to je zasmetalo Gradski odbor HDZ-a Ivanec koji je poslao priopćenje kojim proziva ivanečkog gradonačelnika Milorada Batinića i Josipovića da su božićni koncert iskoristili za predizborni skup.

Priopćenje Gradskog odbora HDZ-a Ivanec prenosimo u cijelost:

U predizborno vrijeme potpuno je neprimjereno i nekorektno pojaviti se na Božićnom koncertu na kojem su svi ivanečki KUD-ovi i posjetitelji, zapravo vješto iskorišteni za Josipovićevu kampanju. Gradska vlast HNS-a i SDP-a sa Batinićem na čelu, kao organizatorom  Božićnog koncerta, ima pravo pozivati goste na koncert i sve bi bilo u redu da u tijeku nije izborna utrka u kojoj aktualni predsjednik na terenu radi svoju kampanju na račun građana. Božićni koncert je preko proračuna financiran iz naših džepova, a Josipović ga je iskoristio za vlastitu promidžbu koju bi inače skupo platio jer okupiti sve KUD-ove i napuniti sportsku dvoranu danas nije lako, a još manje jeftino. Ako je već organiziran predizborni skup na račun građana, zašto onda nisu pozvani svi kandidati?

Taj potez gradske vlasti, nije korektan prije svega prema građanima, a ni prema drugim kandidatima za predsjednika, a posjetitelji i KUD-ovi su izigrano stavljeni u službu kampanje.  Od aktualnog predsjednika također je neprimjereno i nekorektno provoditi kampanju na račun građana i opravdavati se pozivom KUD-a te na taj način opravdati ili kamuflirati svoju predizbornu kampanju.
Na taj način želi se umanjiti i izbjeći odgovornost organizatora pa se postavlja pitanje da li na Božićni koncert goste pozivaju KUD-ovi i izvođači ili je to uloga organizatora, odnosno gradonačelnika Batinića i gradske vlasti?

Od aktualnog predsjednika, kao moralne vertikale, očekuje se da bude primjer svima nama no, ovim potezom pokazuje da nije dostojan funkcije i povjerenja koje smo mu ukazali. Isto vrijedi i za Batinića koji osim funkcije gradonačelnika obnaša i dužnost potpredsjednika sabora. Očito je da su moralne vrijednosti i pravednost, prije svega, zaboravljeni tamo gdje bi trebali biti najprisutniji.
Najviše žalosti i razočarava činjenica da se prvoklasnim manipulacijama i nekorektnim igrama služe ljudi na najvišim funkcijama u aktualnoj vlasti s ciljem da tu vlast i dalje zadrže, a njihove rezultate dobro osjećamo jer su se dokazali samo neispunjenim predizbornim obećanjima.

Komentari