sjednica gradskog vijeća

Ivanečki SDP: Podržali smo rebalans proračuna, ali od Grada tražimo sljedeće

Objavljeno: 22.04.2022. 08:59

Zadnja izmjena: 22.04.2022. 08:59

Na Gradskoj sjednici Grada Ivanca donesen je rebalans proračuna kojeg su vijećnici iz redova SDP-a podržali jer se, kako navode, "u njemu nalaze projekti za koje se SDP godinama zalaže".

Kako su naveli, pozdravljaju izgradnju Centra za posjetitelje i uspostavu reciklažnog dvorišta , kao i osnaživanje ivanečkog vatrogastva. S druge strane, smatraju kako je negativna strana proračuna povećanje sredstava za medijsku promidžbu koja, kako navode, "često zna postići politikansku dimenziju glorificiranog gradobačelnika u obračunu s neistomišljenicima".

Isto tako, ivanečki SDP je predložio financiranje opremanja vatrogasnih domova, kao i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranj eza operativne vatrogasce. Nadalje, od Grada traže da se pronađe rješenje za lakši pristup prostorijama Udruge tjelesnih invalida, budući da zgrada nema dizalo, a jedini pristup njihovim prostorijama je stepenicama. Traže i osigiravanje sredstava za financiranje prihologa i logopeda u osnovnim školama te ravnomjernu raspodjelu sredstava unutar proračuna ŽUC-a.

- Tražimo da se osnuje Zeleni fond Grada Ivanca putem kojeg bi se isključivo građanima sufinancirao prelazak na obnovljive izvore energije. Fond bi iznosio godišnje 2 % gradskog proračuna, što je oko milijun kuna. Iz fonda bi se sufinanciralo postavljanje solara na stambene objekte, izgradnja manjih postrojenja za proizvodnju bioplina i bio goriva iz bio otpada, male energane koje rade na otpad... Ovom mjerom povećali bismo proizvodnju čiste energije i smanjili račune naših sugrađana za struju i grijanje - navode.

Komentari