priopćenje za medije

Ivanečki SDP: Prihvaćen je naš prijedlog, dio građana neće plaćati komunalnu naknadu

Objavljeno: 28.12.2022. 11:17

Zadnja izmjena: 28.12.2022. 11:17

Ivanečki je SDP, kako navode, obzirom na nepovoljnu ekonomsku situaciju nekih građana, predložio dopunu Odluke o komunalnoj naknadi koja je jednoglasno prihvaćena na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici ivanečkog Gradskog vijeća.

Naime, riječ je o tome da će građani koji žive u kućanstvu, a čiji je mjesečni prihod manji od 60% minimalne neto plaće u prethodnoj godini, biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade u cijelosti. Stoga, od plaćanja komunalne naknade biti će oslobođeni građani čiji mjesečni prihod po članu kućanstva ne iznosi više od 2.250 kuna.

- Uz to, gradonačelnik se složio sa nama i naveo da će se sljedeće godine povećati broj košnje bankina. Predložili i da se u dogovoru sa Gradom i Vatrogasnom zajednicom pokuša omogućiti besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje za operativne vatrogasce. Jednako tako založili smo se da se uz studentske razmotri uvođenje i učeničkih stipendija, te da se uvedu novčane nagrade za nadarene učenike, koji su ostvarili zapažen rezultat tijekom školovanja i sudjelovanjem na školskim natjecanjima - navode iz SDP-a.

Komentari