SLUČAJ OTPAD

'Ivkom' kažnjen sa 100 tisuća kuna, Batinić najavljuje pravnu bitku: Ni jedna kanta tuđeg otpada neće u Jerovec!

Kako kaže Batinić, Ivkom je novčano penaliziran te je dobio rješenje da u roku od osam dana na odlagalištu u Jerovcu mora početi preuzimati otpad iz 15 JLS-ova...
Objavljeno: 26.07.2021. 10:04

Zadnja izmjena: 26.07.2021. 11:09

Foto: Arhiva

Nakon što je Gradsko vijeće Ivanec održalo sjednicu na kojoj su se oštro protivili odlaganju varaždinskog smeća u Jerovcu, tvrtki Ivkom stigla je novčana kazna od 100 tisuća kuna, a njenom direktoru 25 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić cijelu stvar pripisuje političim pritiscima - kako se izarazio u pripoćenju za medije - za koje kaže da su sada "poprimili karakter političke i financijske presije bez presedana". Nepuna dva tjedna nakon sastanka Nevena Bosilja s ministrom Tomislavom Čorićem, kaže Batinić, Ivkom je novčano penaliziran te je dobio rješenje da u roku od osam dana na odlagalištu u Jerovcu mora početi preuzimati otpad iz 15 jedinica lokalne samouprave. 

- Ne pada mi na pamet otvoriti rampu na jerovečkom deponiju za ijednu kantu tuđeg smeća, a kamoli za tisuće tona otpada iz drugih 15 gradova i općina! Ne postoji zakonska osnova temeljem koje bi ičije smeće, osim iz 6 JLS-ova ivanečkog kraja, moglo u Jerovec. Stoga, najavljujem pravnu bitku jer je ovakva ucjena i prisila na Ivkom, Grad Ivanec i gradonačelnika sramota za državu, ali i za moralni integritet političkih aktera koji stoje iza ove priče - izjavio je Batinić u priopćenju za medije. 

'Bosilj je problem prebacio preko plota'

- Čudi me da gradonačelnik Bosilj smatra da je sasvim u redu problem vlastitog smeća riješiti tako da ga, doslovno, prebaciš "preko plota" susjedima u Ivanec. Griješe svi oni koji iz komfora ministarske fotelje određuju sudbinu ljudi na terenu, a da istovremeno te iste građane nitko o tome ništa ne pita. Sve hrabre pred mikrofonima i kamerama pozivam da stanu pred građane Jerovca i date im racionalno objašnjenje za pritisak koji vršite - poručio je Batinić. 

Komentari