oglasio se i grad

Iz Grada poručuju: ''Lovro Lukavečki član je Savjeta i također je morao imati Prijedlog rada kod kandidature''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2019. 13:55

Zadnja izmjena: 06.03.2019. 13:55

Lovro Lukavečki, predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždin poslao je priopćenje u kojem je naveo kako je Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Varaždina odbio kandidaturu njihovih članova, ali i kandidata Reformista za ulazak u Savjet mladih Grada Varaždina.

Kandidati su navodno bili odbijeni zbog toga što nisu dostavili okvirni Program rada, a Lukavečki je u priopćenju napisao kako prema Zakonu kandidati niti ne moraju predlagati Program rada, već to moraju članovi i članice koji su već izabrani. Također, rekao je da je u javnom pozivu Odbor organizaciju mladih koja predlaže kandidate ograničio na samo jednu moguću kandidaturu, dok to pitanje prema njegovim riječima nigdje u Odluci nije određeno.

Na ove su se navode osvrnuli iz Grada Varaždina i napisali kako je Grad redovno provodio izbore za Savjet mladih Grada Varaždina na navedeni način i 2017. godine i 2014. godine te kako su okvirni prijedlozi programa rada uvijek bili navedeni u uvjetima javnog poziva. - Stvarno nas je iznenadila činjenica da navedeno ovaj puta nedostaje, tim više što je i gospodin Lovro Lukavečki član Savjeta mladih Grada Varaždina i da je on, odnosno njegov predlagatelj, također 2017. godine prilikom dostave kandidatura imao priložen okvirni prijedlog programa rada - poručuju iz Grada i dodaju kako se ne radi o nikakvoj politički uvjetovanoj odluci već o neispunjavanju formalnih uvjeta koji su bili jasno navedenih u Javnom pozivu.

 

Komentari