održali medijsku konferenciju

Iz gradske organizacije SDP-a poručuju: ''Nismo u 'tihoj' koaliciji s Čehokom, mi smo jedina prava oporba''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.01.2018. 11:20

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 11:20

Gradska organizacija SDP-a danas je održala medijsku konferencioju u prostorijama stranke na kojoj su se Miroslav Marković i Neven Bosilj osvrnuli na nedavna događanja u gradu, ali i na neke glasine koje su počele kružiti političkim krugovima.

Konkretno, Marković je oštro opovrgnuo ''političke spinove'' da je varaždinski SDP u ''tihoj'' koaliciji s gradonačelnikom Čehokom te napomenuo kako su oni jedina prava oporba gradskoj vlasti te istaknuo kako je na gradskom odobru donesena jedna važna odluka.

- Članstvo u upravi trgovačkih društava i ustanova te upravnim vijećima ustanova u većinskom vlasništvu Grada, kao i obnašanje visokih dužnosti u gradskoj upravi je nespojivo s obnašanjem dužnosti člana Gradskog odbora i Predsjedništva GO SDP Varaždin - rekao je Marković te istaknuo kako se to smatra političkim sukobom interesa te očekuju da svi koji su u toj poziciji izađu iz političkog vrha stranke.

Također, Marković se osvnuo na europsko prvenstvo te rekao kako financijski pokazatelji nisu dobri, a karte za utakmice preskupe. Kako je rekao, u prihvaćanje domaćinstva ušlo se bez prave analize benefita u odnosu na troškove, a dotaknuo se i dvorane.

- Gradonačelnik tvrdi kako se gradnja apsolutno isplatila, a mi u SDP-u smatramo kako se gradnja isplatila samo privatnom partneru, a posredno se radi te dvorane tj. zemljišta vodi sudski postupak protiv gradonačelnika - rekao je Marković.

Gradski vijećnik Neven Bosilj osvrnuo se pak na sutrašnju sjednicu gradskog vijeća i rekao kako 9 točaka dnevnog reda pokazuje siromaštvo i to da se u gradu baš previše ne radi. 

Što se dnevnog reda tiče, posebno je skrenuo pažnju na odvoz otpada u gradu te rekao kako smatra da građani moraju plačati otpada onoliko koliko ga proizvedu, te kako bi se moralo uvesti vaganje otpada. 

- Sadašnje rješenje je takvo da ako građani žele uštediti 6 kuna, onda moraju čekati 14 dana da im se odvede otpad, a u međuvremenu otpad doma smrdi - rekao je Bosilj.

 

 

 

Komentari