prekrašjni sud objavio presudu..

Iz Županije javljaju:''Štromar i Varaždinska županija proglašeni krivima zbog ugovora kojeg je sklopio bivši župan''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.04.2018. 14:57

Zadnja izmjena: 18.04.2018. 15:06

Kako je danas priopćenjem javila Varaždinska županija, prekršajni sud u Varaždinu je jučer objavio nepravomoćnu presudu kojom je proglasio krivim bivšeg župana Varaždinske županije Predraga Štromara kao odgovornu osobu, te 
Varaždinsku županiju kao pravnu osobu zbog sklapanja ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola bez provedenog postupka javne nabave.

To je, kako javljaju iz Županije, utvrdila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave i poništila takav prijenos, pa su Varaždinska županija i Predrag Štromar okrivljeni za prekršaj. Varaždinskoj županiji je izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000 kuna, a Predragu Štromaru novčana kazna u iznosu od 6.000 kuna.

Bivši župan Štromar je 1. travnja 2015. godine potpisao ugovor kojim je posao prijevoza učenika osnovnih škola s Autobusnog prijevoza Varaždin d.d. u stečaju prenesen na tvrtku Autobusni prijevoz Varaždin d.o.o. (koji je preuzeo gospodarsku cjelinu tvrtke u stečaju), a bez provođenja postupka javne nabave, izneseno je u priopćenju. 

„Prvookrivljena pravna osoba Varaždinska županija i drugookrivljena odgovorna osoba Predrag Štromar (…) krivi su što su 1. travnja 2015. godine kao naručitelji s društvom Autobusni promet Varaždin d.d. u stečaju kao prijevoznikom-prenositeljem i društvom Autobusni prijevoz d.o.o. Varaždin kao prijevoznikom-primateljem zaključili Ugovor o prijenosu Okvirnog sporazuma za prijevoz učenika osnovnih škola i Ugovor o prijenosu I. Ugovora o javnim uslugama prijevoza učenika osnovnih škola na području Varaždinske županije bez provođenja postupka javne nabave“, naveo je Prekršajni sud u Varaždinu u objavi presude - 

Komentari