trzavice se nastavljaju...

Iz Županije reagirali na Batinićeve prozivke: ''Iznosi neistine i prikriva činjenicu opstrukcije isplate duga''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2018. 13:24

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 13:40

Iz Varaždinske županije oglasili su se nakon što je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas održao konferenciju za medije i ponovno prozvao župana Čačića za - politička podmetnja.

<< Batinić održao pressicu kako bi odgovorio na Čačičeve prozivke Štromara i Divjak, evo što je rekao >>

Iz županije poručuju kako je Batinić na konferenciji za novinare ponovno iznosio neistine i pokušao s puno riječi prikriti činjenicu opstrukcije isplate duga Varaždinskoj županiji za najamnine za škole i dvorane izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva.

- Tekst usuglašene nagodbe Ministarstvo znanosti i obrazovanja do danas nije poslalo državnom odvjetništvu, koje stoga nema na što dati mišljenje - stoji u županijskom priopćenju, dok je Batinić na pressici pak izjavio kako se samo čeka mišljenje državnog odvjetništva.

U priopćenju također piše kako ponovno zahtijevaju da usuglašeni tekst nagodbe dostavi Županijskom državnom odvjetništvu kako bi se poduzele sve potrebne pravne radnje u cilju konačnog sklapanja nagodbe pred nadležnim sudom, a citirali su riječi potpredsjednika Vlade Štromara od 9. studenoga 2017. godine:

„Iduće godine u proračunu Varaždinska županija može očekivati ukupno 53 milijuna kuna dodatnih sredstava iz proračuna države, 8 milijuna izmjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, 30 milijuna kuna povrata mirnim rješavanjem spora i 15 milijuna godišnje svake godine. Ako to ne učinim, ja mislim da nisam uspio u politici. To je moja obaveza, ne prema Čačiću, prema Skupštini Varaždinske županije, nego prema građanima ove Županije.“

 

 

 

Komentari