Puškadija ponovno

Izbor veterana marofske politike za predsjednika Gradskog vijeća nije 'sjeo' oporbi

Objavljeno: 09.03.2016. 15:47

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 19:16

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Nakon što je Denis Kovačić podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća u Novom Marofu i stavio mandat u mirovanje, iz razloga što je prihvatio imenovanje na s time nespojivu dužnost – za pomoćnika ministra, glasovima vladajuće većine novi predsjednik vijeća postao je Zvonimir Puškadija.

Naišlo je to na protivljenje i negodovanje novomarofske oporbe, posebno bivšeg gradonačelnika Darka Hrenića koji je ponovno prozvao Puškadiju za prijetnju zbog izjave da će "završiti u smeću". Puškadija je to, podsjetimo, obrazložio time, da je mislio "u smislu – da će Hrenić izgubiti mandat".

- Sve ima dvije strane pa tako i ovo. Nije dobro predložiti nekoga tko nekome prijeti da će završiti na otpadu. Međutim, bolja strana je da će upravo zbog toga vaš "igrokaz" sljedeće godine završiti – rekao je Hrenić, dok je Draga Bitar bila mišljenja da se HDZ Novog Marofa izborom Puškadije "vraća u 90-te" i da bi bilo bolje da je predložena žena.

Prisegnuo novi vijećnik

Tom odlukom vladajućih, s druge strane, novi predsjednik Kluba HDZ-HSS-BUZ postao je Miro Sabolić, a za novog potpredsjendika Vijeća izabran je Vladimir Vuger (HDZ). Na početku sjednice prisegu je položio i novi vijećnik, HSS-ovac Kruno Antolić.

Sa strane vladajućih više vijećnika pohvalilo je izbor Puškadije, kako je rečeno – ponajviše zbog iskustva (četiri mandata),  no taman kad se činilo da su s točkom njegovog izbora vijećnici "pri kraju", Hrenić se ponovno javio za riječ, osvrnuvši se ovaj put i na Štefaniju Zidar, bivšu predsjednicu novomarofskih Reformista.

Sukobili se Hrenić i Zidar

- Prije ste govorili da oporba ima pravo na potpredsjednika, sada je i to HDZ-ovac. Gospođa Zidar polako postaje vaš član, tako da je i ona bila "vaš potpredsjednik" – rekao je Hrenić, što je prilično pogođena Štefanija Zidar nazvala "neukusnim" komentarom.

Prvi je to put, međutim, da su se Hrenić i Štefanija Zidar sukobili javno. Podsjetimo, Zidar je zbog sukoba s Hrenićem o kojima je bilo dosta riječi u kuloarima, napustila  Reformiste te postala nezavisnom vijećnicom, čime je ta stranka u Novom Marofu oslabila za jedan vijećnički mandat.

Komentari