čeka se povjerenik

Bosilj okupio gradske direktore, naveo na što sve utječe pad proračuna i kada bi mogli na izbore

Osim na rješavanje bala, pad proračuna utječe na povećanje uskrnica i božićnica, besplatni prijevoz za umirovljenike, dogradnju III. i IV. osnovne škole, vrtića u Hrašćici...
Objavljeno: 03.01.2023. 11:06

Zadnja izmjena: 03.01.2023. 11:06

Gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković danas su, nakon održanog sastanka s pročelnicima te direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova, održali konferenciju za medije na kojoj su najavili izbore za Gradsko vijeće.

Tom su prilikom prozvali pojedine gradske vijećnike za opstrukciju te su dodali kako pad proračuna tako, osim na rješavanje bala, utječe između ostalog i na povećanje božićnica i uskrsnica, besplatan produženi boravak, dogradnju III. i VII. osnovne škole, besplatan prijevoz za umirovljenike, povećanje naknada za novorođenčad, izgradnju vrtića u Hrašćici. 

- Sve se svodi na to da mi je Gradsko vijeće uporno vezivalo ruke, a istovremeno tražilo od mene da plivam svjetski rekord na 100 metara. Nije donesena ni odluka o privremenom financiranju jer ju je mogao predložiti Odbor za financije u kojem sjede Hrvoje Petrić, Ivan Čehok i Davor Patafta, ali oni se nisu toga ni sjetili, no to bi samo produžilo agoniju na još tri mjeseca. I dalje funkcioniramo normalno, samo imamo hladni pogon - rekao je.  

Izbori do kraja ožujka?

Bosilj je pritom istaknuo i primjer Ogulina, Iloka i općine Davor kojima proteklih godina također nije prošao proračun, pri čemu je tada Vlada Republike Hrvatske raspustila i imenovala povjerenike za vijeće 17. siječnja, a izbori su se održavali oko 10. ožujka.

- Nadam se da će tako biti i ove godine kako bismo do kraja ožujka formirali novo vijeće, kako bismo mogli donijeti proračun i krenuti dalje. Neminovna je stagnacija ova tri mjeseca. Da mene zanima samo moja funkcija, a ne dobrobit građana, išli bismo na privremeno financiranje, ja bih šest mjeseci dulje bio miran, ali ja želim da ovaj Grad ide dalje i da se ovo što prije razriješi i da do kraja ožujka krenemo dalje - zaključio je.

Komentari