LOKALNI IZBORI 2021.

Donja Voća dobila načelnicu - evo koje se još žene natječu u drugom krugu

Od ukupno četrnaest kandidata koji će se boriti za vlast u drugome krugu, pet od njih su žene...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.05.2021. 10:02

Zadnja izmjena: 19.05.2021. 10:03

Foto: ARHIVA

Iako je na lokalnim izborima većina općina i gradova izabrala svoje načelnike i gradonačelnike, kandidati u šest općina i jednom gradu ići će u drugi krug lokalnih izbora.

Od ukupno četrnaest kandidata koji će se boriti za vlast u drugome krugu, pet od njih su žene. Tako će se Valerija Paljak (REFORMISTI, HSU) za vlast u Sračincu boriti protiv Božidara Novoselca (HNS), dok će dvije žene snage odmjeriti u Trnovcu Bartolovečkom. Radi se o Sonji Ružić-Cvrtnjak (SDP, HSS, HSU) i Verici Vitković (REFORMISTI).

U Varaždinskim Toplicama Dragica Ratković (HDZ, HSLS) brani mandat protiv Željka Bedekovića (REFORMISTI, SDP, HSU), dok je u Vidovcu u drugi krug ušla Ines Pavleković (KANDIDATKINJA GRUPE BIRAČA) sa Brunom Hranićem (HDZ, HSU).

Donja voća dobila načelnicu

Inače, načelnicu je već u prvom krugu dobila Donja Voća. Radi se o Sanji Kočet iz redova Reformista. Diplomirala je ekonomiku poduzetništva na FOI-ju; tijekom studija je volotirala, a potom se uz redoviti posao posvetila vlastitom OPG-u. Kako je rekla u inervjuu za naš portal, žalosti je što općina godinama zaostaje za drugima, unatoč svim potencijalima koje ima a koji ni približno nisu razvijeni. Ona stoga namjerava biti ta koja će to promijeniti.

 

 

 

Komentari