čeka se odluka komisije...

IZBORI U SDP-u: Bilić uložio prigovor izbornoj komisiji: ''Grubo smo izmanipulirani i prevareni''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.06.2018. 10:54

Zadnja izmjena: 19.06.2018. 10:54

Dubravko Bilić i Mario Habek danas su u prostorijama županijskog SDP-a održali konferenciju za medije na kojoj je Bilić odmah na početku istaknuo kako su predali prigovor Županijskoj izbornoj komisiji o regularnosti izbora za predsjednika ŽO SDP-a.

Podsjetimo, prema sada već službenim rezultatima, Barbara Antolić Vupora nova je predsjednica ŽO SDP-a, no u nedjelju, odmah nakon objavljenih rezultata Bilić je najavio kako zbog navodnih neregularnosti u izbornom procesu želi da se izbori na nekim biračkim mjestima ponove.

Konkretno, Bilić želi da se ponove izbori u Breznici, Visokom, Donjoj Voći, Vinici, Varaždinu i Cestici, a što se tiče neregularnosti spomenuli su kako su se biračka mjesta otvarala prije ili pak kasnije te kako imaju dokaze da neki članovi nisu glasali iako su im imena zakružena. Također, nije im jasno kako je izlaznost u nekim općinama 100 posto i kako je upravo Antolić Vupora dobila sve glasove u tim mjestima. 

- Grubo smo izmanupulirani i prevareni i želimo dokazati da to možete biti pravednije i poštenije i od toga ne odustajemo - rekao je Bilić i dodaje da će u slučaju da se izbori ponove priznati rezulate, kakvi god da oni bili i nastaviti se dalje boriti za pošteni SDP.

Mario Habek pak je napomenuo kako su se uvijek čudili političkim protivnicima kako na nepošten način dolaze do određenih funkcija, ali kako se sada treba zapitati u kojem smjeru na ovakav način ide SDP.

- Ako većina smatra da Bilić ili Habek ne rade dobro svoj posao i da trebaju dati glas Barbari, to je u redu, ali to treba biti na pošten i korektan način - za kraj je rekao Habek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari