odlučio i Kišić

Između Bernardića i Ostojića, evo za koga se odlučio Kišić

Objavljeno: 20.11.2016. 12:36

Zadnja izmjena: 20.11.2016. 12:48

Foto: Arhiva

Danas smo već objavili komentar Dubravka Bilića, koji se odnosi na rezultate jučer održanih unutarstranačkih izbora u SDP-u. U drugi krug su otišli Davor Bernardić i Ranko Ostojić. Prema tome, između ostalih, ispao je i Orsat Miljenić, koji je bio favorit Alenu Kišiću, Mariu Habeku i Dubravku Biliću. Koga će od dva kandidata u drugom krugu podržati, pitali smo  i Alena Kišića, predsjednika Gradske organizacije SDP-a.

>>IZBORI U SDP-u Evo koga ce Dubravko Bilić podržati u drugom krugu

- Prije svega, sretan sam što je kampanja pokazala da je pobijedio SDP i da unatoč različitim mišljenjima je sve ostalo dostojanstveno i demokratski, jer birali smo između svojih i to sam stalno ponavljao. Zadovoljan sam što je u Varaždinu pobijedio kandidat kojeg sam podržao, koji je ipak bio puno manje prepoznatljiv u javnosti i s kraćim stažem od Davora Bernardića i Ranka Ostojića i to je vjerojatno presudilo - izjavio je Kišić te dodao kako ovakav rezultat u gradu pokazuje i da njega članstvo u Varaždinu podržava.

- Jer vidimo da ima organizacija gdje je Davor Bernardić vrlo uvjerljivo pobijedio iako su predsjednici javno podržali Miljenića, primjerice u Ludbregu - nastavio je.

Što se tiče drugog kruga, Alen Kišić je između dvojice kandidata odabrao...

-Već sam i prije obećao Davoru Bernardiću da ću ga podržati ukoliko bude u drugom krugu s Ostojićem. Bero je moj prijatelj, dugo se znamo, bio sam mu šef kampanje kada je bio kandidat za gradonačelnika Zagreba 2012., i zajedno smo, s cijelim timom, prolazili kroz epizodu u kojoj je on preko noći skinut s pozicije gradonačelničkog kandidata. Osim toga, generacijski smo blizu, on je vrlo inteligentan čovjek s već dosta političkog iskustva i tu nemam nikakvih dilema. I jučer navečer i danas smo se čuli i siguran sam da će zahvaljujući ovoj mojoj potpori, kao i timu koji ga je u prvom krugu podržavao, u drugom krugu u Varaždinu vrlo uvjerljivo pobijediti, kao i na nivou cijele Hrvatske, te tako postati treći predsjednik naše stranke u povijesti. On je svakako čovjek koji uz ovako veliku potporu članstva može stranku vratiti na kormilo države, a što se tiče Varaždina znam da kod njega varaždinski SDP ima podršku u planovima koje imamo.

Komentari