promjena u ligi za varaždin

IZMJENA U GRADSKOM VIJEĆU Dubravka Lekić ustupila svoje mjesto Davoru Patafti

Objavljeno: 26.05.2017. 12:55

Zadnja izmjena: 26.05.2017. 12:58

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj je presici novoizabrana vijećnica s liste Lige za Varaždin Dubravka Lekić objavila da svoje mjesto ustupa trećem s liste Davoru Patafti, obrazlažući to stavom da je njegova stručnost potrebnija  gradu.

Kako je objasnila Lekić, sada je ključno pitanje u Varaždinu pokretanje gospodarstva, jer bez njega nema ni provedbe socijalnih planova koje je ona zastupala.

- Nema većih mirovina i plaća ako nema novih novaca. Nije mi stalo do mjesta nego do programa. - izjavila je Lekić povodom svoje odluke.

'Potporu nikome'

Na naše pitanje zašto nisu stavili Pataftu odmah na drugo mjesto liste, odgovorili su nam kako su računali na tri vijećnička mjesta. Još je više zanimanja izazvalo pitanje hoće li Liga za Varaždin u Gradskom vijeću dati potporu Čehoku u slučaju njegove pobjede na izborima ili će biti spremni na nove izbore.

- Ne kažemo ni da je to moguće ni da je to nemoguće. - bio je neodređen Patafta, dodajući kako će davati isključivo projektnu podršku. Kako nam je kasnije dodatno pojasnio, on će tražiti od gradonačelnika - tko god on bio - da pokaže cjelokupan popis svih projekata, kako bi se onda mogli usuglasiti stavovi.

- Nije nam drago da su ova dva kandidata ušla u drugi krug. - otvoreno je izjavio novi gradski vijećnik Patafta.

Komentari