Izvanredni sabor: Ladislav Ilčić novi-stari predsjednik Hrasta

Objavljeno: 16.11.2014. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U subotu, 15. studenoga, održan je prvi izvanredni izborni Sabor stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku.  Na saboru održanom u Šibeniku članovi stranke birali su novo vodstvo, prilikom čega je Ladislav Ilčić izabran za novog-starog predsjednika stranke, a Hrvoje Zekanović iz Šibenika za dopredsjednika.
 
- Vjerujem da će koalicija čiji je Hrast član pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima, pa ćemo, osim prilike da u Saboru izreknemo mišljenje velikog broja ljudi koje predstavljamo, imati prilike i sudjelovati u izvršnoj vlasti – rekao je tom prilikom Ilčić, naglasivši da je Hrast svojom spremnošću na suradnju "s drugim domoljubnim strankama“ sazrio kao stranka.
 
- Ta suradnja nužna je za smjenu Kukuriku koalicije, no ne bojim se da će ona ugroziti našu autentičnost – zaključio je Ilčić.
 
Sabor je održan u okviru trodnevne konferencije Hrasta pod pokroviteljstvom Europskog kršćanskog politčkog pokreta (ECPM), prilikom čega je još raspravljano o odgojno-obrazovnoj i obiteljskoj politici. 
 
Za članove predsjedništva stranke izabrani su Stipe Lemešić iz Slavonskog Broda, Nikola Šopar Iz Varaždina, Dario Konta iz Rijeke, Hrvoje Šlezak iz Čakovca i Kata Ninčević iz Karlovca.

Komentari