poslao priopćenje

Javio se i predsjednik Kazališnog vijeća, evo kako odgovara Zdravki Grđan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2021. 10:30

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 10:30

Nakon što je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan rekla kako je upravo novoizabrano Kazališno vijeće trebalo uputiti prijavu DORH-u, a sve nakon nalaza unutarnje revizije, javio se i predsjednik Kazališnog vijeća, Marijan Varjačić.

Podsjetimo, predsjednica Vijeća ne odustaje od svoje odluke da se o situaciji u HNK raspravlja tek nakon očitovanja gradonačelnika i Odbora za kulturu, sport i turizam, te tvrdi kako Kazališno vijeće treba mijenjati ''ukoliko nije u stanju preuzeti odgovornost svoje funkcije''.

Priopćenje Marijana Varjačića, predsjednika Kazališnog vijeća prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Grđan,

svojom dezinformacijom o radu Kazališnog vijeća HNK u Varaždinu pokazali ste, između ostalog, potpuno nepoznavanje ovlasti tog organa. Naime, Kazališno vijeće učinilo je dosad SVE što je u njegovoj nadležnosti prema Zakonu o kazalištima, Zakonu o ustanovama i Statutu Kazališta, a Gradsko vijeće nije dosad učinilo NIŠTA od onoga na što ga obvezuju ti isti akti. Ključne zaključke na koje je Gradsko vijeće moralo reagirati, Kazališno vijeće donijelo je još 26.7. o.g. Kazališno vijeće je po vama moralo reagirati prijavom DORH-u na Zapisnik o unutarnjoj reviziji, za koji do dana današnjega nismo znali niti ga vidjeli! Kao što ni prijašnje Kazališno vijeće nije niti znalo za Zapisnik unutarnje revizije od 2018. Osim toga, zar Vi mislite da osnivač to jest vlasnik Kazališta nije dužan sam podnijeti kaznenu prijavu na temelju nalaza vlastite službe kontrole?!

Predsjednik Kazališnog vijeća, Marijan Varjačić

Komentari