glavna dvorska intriga

Je li ovo razlog zašto je HDZ-ov vijećnik „zaboravio“ glasovati za Mošmondora?

HDZ-ov županijski vijećnik glasovao je protiv, unatoč tome što je bio jedan od potpisnika prijedloga za opoziv Šaliga, kojega su potpisali odreda svi HDZ-ovi i HNS-ovi županijski vijećnici....
Objavljeno: 04.10.2018. 14:29

Zadnja izmjena: 04.10.2018. 14:43

Foto: Arhiva

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine glavna dvorska intriga vodila se oko izbora potpredsjednika, pri čemu je većinom glasova smijenjen SDP-ovac Krešimir Šalig, ali istom većinom glasova nije izabran HNS-ovac Zlatan Mošmondor.

>>Prošao HNS-ov prijedlog za smjenu Šaliga, ali ne i za izbor Mošmondora

>>Vupora želi posvađati HDZ i Reformiste: "Otvoreno se pitam preslaguje li se županijska vlast?!"

>>Potpisan opoziv SDP-ovog potpredsjednika Županijske skupštine: "Surađuje s aktualnom vlašću"

Naime, što se dogodilo? HDZ-ov županijski vijećnik glasovao je protiv, unatoč tome što je bio jedan od potpisnika prijedloga za opoziv Šaliga i imenovanje Mošmondora, kojega su potpisali odreda svi HDZ-ovi i HNS-ovi županijski vijećnici. Govorilo se da se HNS i HDZ udružuju protiv aktualne županijske vlasti, što je priča koju je danas pokrenula i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora. Međutim, HDZ-ov razlog za opoziv možda se krije u Statutu Varaždinske županije, u kojem jasno stoji:

Članak 23. Stavak 4.

Ukoliko se (...) ne izabere potpredsjednik/ca iz reda oporbenih političkih stranaka, zbog izostanka njihovih prijedloga, Skupština će odrediti rok za naknadnu dostavu prijedloga, ne kraći od 60 dana. Nakon toga Skupština će izabrati i drugog potpredsjednika/cu, i to iz reda većinske političke stranke.

Većinska politička stranka u Skupštini Varaždinske županije je HDZ.

Komentari