Djevojka imenom Patricija Jelenečki (24) iz Trnovca Bartolovečkog svojevremeno je kao predstavnica Bandićeve stranke HDZ-u nudila predizbornu koaliciju, da bi u posljednje vrijeme bila često viđana u društvu najužeg kruga vodstva HDZ-a prilikom raznih događanja, ponegdje i u „VIP zoni".

Na Facebooku se javno pohvalila i članskom pristupnicom HDZ-a na kojoj se zahvalila Nadici Dreven Budinski, no neposredno nakon što je stranku napustila tajnica gradskog HDZ-a Sanja Labaš, gospođica Jelenečki odlučila se povjeriti kako "i ona" sada napušta stranku. 

>>Mlada aktivistica HDZ-a prešla u HSS: 'Trebalo mi je dosta vremena za odluku...'

Kao razlog navela je promišljanje i prelazak u HSS, da bi već sutradan (iz nekih razloga) demanitrala dio o članstvu u HDZ-u. U samoj stranci se isprva nisu htjeli službeno očitovati o ovom slučaju, komentirajući neslužbeno kako se "pojavljivala samoinicijativno", no trnovečki ogranak stranke sada je, reagirajući na našu objavu, i službeno dostavio demanti.

- Patricija Jelenečki nikad nije bila članica HDZ-a, a posebice ne na županijskoj razini. Čudi nas da je jedan ugledni medij u Varaždinskoj županiji objavio neprovjerenu informaciju – stoji između ostaloga u priopćenju koje potpisuje predsjednik trnovečkog HDZ-a Zlatko Šantavec, ističući kako inače bilježe priljev novih članova. 

Dakle, ostaje na kraju nejasno u kojoj stranci Jelenečki zapravo jest ili je bila, te u kojoj se ulozi na, kraju krajeva, u posljednje vrijeme kretala u krugu najužeg vodstva HDZ-a. Međutim, i to je (lokalna) politika, ma koliko ponekad trivijalna ili bizarna bila. Već na prvim sljedećim izborima nekome bi mogla uzmanjkati ruka, potpis ili glas možda baš Patricije...

 

 

06.01.2018. 08:27h Zadnja izmjena: 06.01.2018. 19:42

Foto: Arhiva/Izložba Puma