"samo svađaju ljude"

Jenkač ukinuo 30 mjesnih odbora, Reformisti ga prozvali za odluku "preko noći"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.02.2019. 14:34

Zadnja izmjena: 13.02.2019. 16:12

Gradonačelnik Siniša Jenkač izmjenom i dopunom statuta Grada Novog Marofa te uz potvrdu Gradskog vijeća ukinuo je 30 mjesenih odbora, protiv čega su na sjednici glasovali SDP-ovi vijećnici, zajedno s vijećnikom Reformista Ninoslavom Bartolcem.

Reformisti naime smatraju, kako stoji u njihovom današnjem medijskom priopćenju, da gradonačelnik time krši načelo supsidijarnosti, odnosno odlučivanje što je moguće bliže građanima kao jedno od osnovnih načela EU.

- Gradonačelnik bi trebao imati kvalitetnu suradnju s predsjednicima Mjesnih odbora, sazivati koordinacije istih i rješavati njihove prioritete, a ne ih raspuštati. Smatramo da je ova odluka došla preko noći, te da se nije kvalitetno razradilo ovo ukidanje – stoji u priopćenju koje potpisuje Dario Poljak, predsjednik novomarofskih Reformista.

Gradonačelnik Siniša Jenkač kojega smo pitali za komentar izjavio je kako mjesni odbori već godinama ne funkcioniraju kako valja, te u pola njih spada vrlo mali broj stanovnika.

- Sve to treba izbrisati i napraviti jedan novi ustroj, jer u mjesnom odboru od 40 stanovnika ne možeš provesti izbore. Efekti i izlaznost su mali, odnosno takvi izbori samo svađaju ljude u selu – kategorično je o svojoj odluci izjavio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Komentari