hdz-ovi uvjerljivi pobjednici

"JUŽNJACI" "Habijan je promašena politika, mi smo glatko pobijedili a nitko nas nije pozvao..."

Objavljeno: 24.05.2017. 12:05

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 14:56

Foto: Viktor Hranić

Na današnjoj presici u Novom Marofu javnosti su se obratili HDZ-ovi kandidati koji su u svojim mjestima - Marofu, Gornjem Knegincu i Ljubešćici - odnijeli glatke pobjede. Osvrnuli su se na izborne rezultate, na svoje političke takmace, ali i na određena unutarstranačka pitanja.

Već na početku svog izlaganja - u kojemu je istaknuo da su ovo najbolji rezultati HDZ-a u Novom Marofu nakon 20 godina - ponovno izabrani novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač osvrnuo se i na jučerašnju presicu županijskog ogranka stranke, a u jednome dijelu svog govora dužnosnike koji su se okupili u Marofu u šali nazvao "južnjacima".

- Čudno da nitko od nas trojice nije pozvan na konferenciju županijske organizacije HDZ-a. - izjavio je, ne želeći dalje komentirati ovu činjenicu. Namjesto njega je Nenad Horvatić rekao kako ne bi želio špekulirati o razlozima njihovog nepozivanja.

 

'Habijanu nije problem HDZ'

Osim što su ukazali na odlične rezultate svojih kandidatura i lista, istaknuli su i to da je u njihovim mjestima uvjerljive pobjede na izborima za župana izvojevao Alen Runac

- Problem očito nije kod nas, nego u Varaždinu, gdje je on dobio puno manji postotak. - složili su se Jenkač, Horvatić i Kaniški. Na pitanje o Habijanovom rezultatu, Jenkač je dao prilično otvoren odgovor.

- Očito da ne stoji ideja kako je Habijan izgubio zbog HDZ-a. Stranka je osvojila 18% glasova, a on 14%. Jaki kandidati obično osvoje više nego stranka. Habijan se stalno distancirao od stranke - i sve je to tema za razgovor. Pokazao se kao promašena politika. Na kraju su sva trojica neodređeno odgovorila na pitanje hoće li u drugome krugu dati potporu Štromaru ili Čačiću.

- Danas ćemo o tome razgovarati na sastanku županijske organizacije, pa ćemo zauzeti stav. - bilo je sve što htjeli reći o toj temi, dodajući kako daju bezuvjetnu potporu Hraniću, Jurgecu i Kurečiću kojima predstoji drugi krug izbora u njihovim općinama.

Komentari