Jenkač: Hrenić je dva mjeseca uskraćivao potpis za 50 milijuna kuna vrijednu investiciju

Objavljeno: 27.12.2014. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto: Zoran Stanko

Nakon što se u srijedu priopćenjem za medije javnosti obratio Darko Hrenić, koji je Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a te laburista Borisa Ravića i nezavisnog vijećnika Marijana Kopjara zbog neizglasavanja proračuna optužio za izazivanje krize vlasti, danas je svoj odgovor u obliku medijskog priopćenja poslao šef novomarofske oporbe Siniša Jenkač.

>>Darko Hrenić: Narednih mjeseci mene i moju obitelj čeka pljuvanje i vrijeđanje

Nazivajući Hrenićeve tvrdnje iznesene u srijedu "objedama i neistinama", Jenkač dosadašnjeg novomarofskog gradonačelnika izravno proziva zbog, kako kaže, "stopiranja investicije" koja bi u Novom Marofu mogla otvoriti 40-ak radnih mjesta.

- Gradonačelnik dva mjeseca iz neobjašnjivih razloga uskraćuje potpis tvrtci Knauf Insulation, čime usporava i ugrožava investiciju vrijednu oko 50 milijuna kuna, koja bi trebala stvoriti novih 40-ak radnih mjesta, pa je zbog opstrukcije gradonačelnika Hrenića moralo reagirati Gradsko vijeće. Bez tog potpisa investicija bi se stopirala za više od godinu dana - kaže Jenkač te navodi i slučaj nastavka izgradnje kanalizacije Gorana - Makojišće Gornje.

- Aquatehnika, kaže Jenkač, uz osigurana sredstva za izgradnju kanalizacije čeka s obavljanjem radova, jer gradonačelnik i izvršna vlast nisu više od godinu dana izvršili otkup zemljišta. Zbog toga, usprkos osiguranim novcima, investicija stoji.

"Grad normalno funkcionira"

Vezano uz neizglasavanje proračuna Jenkač kaže da "nije izazvna kriza" te da Grad nastavlja "normalno funkcionirati", jer se stipendije, kante, plaće zaposlenika i druge tekuće aktivnosti nalaze se u proračunu za 2014.

VIDEO/FOTO: Izvanredni izbori u Novom Marofu, srušen Hrenićev proračun za 2015.

- Ukoliko gradonačelnik do 15. siječnja 2015. godine ne želi potpisati provedbu bilo koje aktivnosti, ne mora, učinit će to umjesto njega povjerenik, ali mora znati da će za svako kršenje Zakona i nastalu štetu odgovarati. Podsjećamo da je zakonski rok za kante i reciklažno dvorište istekao još 23. srpnja 2014. godine - stoji u priopćenju za medije koje Jenkač potpisuje ispred Kluba vijećnika HDZ-a i HSS-a.

Oporbeni vijećnici u njemu još navode da "nisu ishođene ni dozvole za daljnje odlaganje otpada u Čretu", a s druge strane "nije osigurana ni alternativna lokacija za odlaganje otpada".

O autu, promidžbi i zonama...

- Iznenadna briga za proračun i troškove izbora nas iznenađuje, jer niti jedan vijećnik Kukuriku koalicije nije postavio pitanje, zašto Grad troši 230 tisuća kuna na promidžbu, uvećano za oko 100 tisuća kuna troška za zaposlenice zadužene za promociju, što godišnje iznosi 330 tisuća kuna - kažu HDZ-ovci i HSS-ovci u svom priopćenju, napominjući da će "trošak izbora od oko 160 tisuća kuna dobiti studenti, umirovljenici i nezaposleni koji će biti angažirani u biračkim odborima".

- Također, Kukuriku vijećnici nisu bili zabrinuti zašto je za 250 tisuća kuna nabavljen luksuzni bijeli auto za Grad. Moramo i ponovno naglasiti što je potvrdio nalaz revizije. Grad u svoje potencijalne zone Možđenec i Oštrice nije uložio ni lipe, tako da nam potencijalni investitori odlaze - navode još u priopćenju HDZ-ovci i HSS-ovci, zbog čega su, kako ističu, "nezadovoljni (ne)radom izvršne vlasti odnosno gradonačelnika" i smatraju da su "promjene nužne".

Komentari