priopćenje hdz-a novi marof

Sada je jasno: pobijedi li, kandidirat će se za župana

Objavljeno: 09.02.2020. 09:47

Zadnja izmjena: 09.02.2020. 12:01

Foto: Arhiva

Siniša Jenkač sada je i službeno kandidat za predsjednika županijskog HDZ-a, a iz onoga što u priopćenju navodi gradska organizacija kojoj je na čelu – evidentno se, bude li izabran, vidi i kao HDZ-ov kandidat za župana.

>>Habijan podržao Anđelka Stričaka: "Nikada nisam cijenio osobe koje su..."

Novomarofski HDZ izišao je, naime, jutros u javnost s priopćenjem u kojem, izražavajući Jenkaču podršku, navode kako će se njihov kandidat za predsjednika prvenstveno boriti za bolje izborne rezultate općinskih i gradskih organizacija HDZ-a. Smatraju da trenutno stranka ne funkcionira.

- Upravo izbori su ti na kojima se pokazuje funkcionira li stranka ili ne. Strategiju moramo formirati tako da vidimo gdje možemo povisiti za jedan, dva, tri ili pet posto rezultate naših općinskih i gradskih organizacija, da bismo mogli participirati u onoj – za lokalnu politiku najvažnijoj poziciji -  a to je pozicija župana – eksplicitno piše u priopćenju za medije novomarofskog HDZ-a.

HDZ-ovci sa županijskog juga stava su, kako nadalje proizlazi iz priopćenja - da Jenkač treba "preokrenuti trend" HDZ-a u županiji, kako je to učinio i u Novom Marofu. Ističu pritom njegov 15-godišnji „staž“ na različitim dužnostima unutar stranke, uz izbor odnosno reizbor za gradonačelnika.

- HDZ Novi Marof sigurno je jedna od najjačih organizacija u Varaždinskoj županiji. Mislimo da je Siniša Jenkač svojim radom dokazao da zna problematiku stranke, način na koji komunicirati i doprinjeti da HDZ u Varaždinskoj županiji postiže bolje rezultate – zaključuje se između ostaloga u priopćenju.