nakon izbora hdz podijeljen

Jenkač prozvao Stričaka i nahvalio HNS: Oni znaju što hoće, rezultat HDZ-a na srce Anđelku Stričaku

Objavljeno: 16.09.2016. 09:37

Zadnja izmjena: 16.09.2016. 09:46

Foto: Arhiva

Već smo pisali o tome kako politički kuloari na desnici ovih dana bruje o tome da je HDZ u Varaždinskoj županiji mogao puno bolje proći na parlamentarnim izborima, da se organizirao slično HNS-u koji je, naročito s Miloradom Batinićem, ponovno ostvario zavidan rezultat.

>>Gotić o kuloarskim pričama: "Ne krivim stranku što nisam ušao u Sabor

Povodom toga kontaktirali smo i Dragutina Gotića, kandidata HDZ-a iz Ljubešćice, gospodarstvenika koji je također preferencijalnim glasovima pokušao ući u Hrvatski sabor, međutim on nam je tom prilikom odgovorio da zbog vlastitog lošeg rezultata ne može kriviti – stranku.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, kako se barem čini, ne dijeli njegovo mišljenje. Naime, gostujući na Radiju Novi Marof u emisiji Davora Pejnovića „Gradske teme“, Jenkač je otvoreno rekao nije zadovoljan izbornim rezultatom u Varaždinskoj županiji jer smatra da se moglo više.

Pitanje za Stričaka

- Međutim, pitanje za takav rezultat treba postaviti onima koji vode županijsku organizaciju. Šteta da nisu bila jača i prepoznatljivija imena na listi koja bi privukla i više glasača – rekao je Jenkač, naglasivši da na listi nije bilo nikoga iz izvršne vlasti odnosno ni jednog HDZ-ovog načelnika ili gradonačelnika.

Da HDZ može bolje Jenkač vidi prema tome što njihovi načelnici i gradonačelnici puno bolje rezultate ostvaruju na lokalnim izborima. Navodi da je riječ o glasačkom tijelu od 65000 birača, što su, ističe pokazali izbori 2003. i 2007. godine, no sada je taj rezultat bitno manji.

Zvao ga Stier

- Glasači HDZ-a u Varaždinskoj županiji sigurno postoje, samo im se treba na kvalitetan način obraćati, a sada smo pali ispod 50000 glasova – nezadovljan je Jenkač koji ističe da je najbolji rezultat u Varaždinskoj županiji HDZ ostvario upravo u Novom Marofu, odnosno da je ostvario neznatno slabiji rezultat u odnosu na Narodnu koaliciju zbog izlaznosti.

U nastavku razgovora s Davorom Pejnovićem Jenkač je otkrio da ga je zvao Davor Ivo Stier te mu rekao kako je županijskom vodstvu HDZ-a u nekoliko navrata postavljeno pitanje „Što je s gradonačelnikom?“, misleći na to – zašto Siniša Jenkač kao jedini HDZ-ov gradonačelnik u Varždinskoj županiji nije na listi.

- Ni jedan moj kolega iz izvršne vlasti nije bio na listi pa tako ni ja. Ako smo s kolegom Dragecom (Gotićem, nap.), koji nije toliko prepoznatljiv, uspjeli prikupiti oko 5-6% glasova, onda bi mi iz Novog Marofa definitivno uspjeli i sada imali saborskog zastupnika. Otvoreno mogu reći da to na srce ide županijskom predsjedniku (Anđelku Stričaku, nap.) i predsjedništvu – rekao je Jenkač.

"HNS zna što hoće"

Zanimljiv je bio i Jenkačev komentar glede koalicije HDZ-a i HNS-a, o kojoj se spekuliralo neposredno nakon održanih izbora, početkom tjedna.

- Javno mogu reći da protiv toga nemam ništa. Bez obzira što su u Novom Marofu oporba, mi surađujemo. Odlično surađujem i sa županom (Predragom Štromarom, nap.), kao i službama Varaždinske županije. Mislim da je to stranka koja dulje vrijeme već postoji; zna što hoće i zna se izraziti što hoće, pa se s njome dogvoroi mogu postići – izjavio je Jenkač u srijedu, dok se još spekuliralo hoće li HNS i HDZ pregovarati u sastavljanju vlade.

Komentari