Jenkač: Razumijem da Hrenić ima vremena za partijske kružoke, ja nemam takav luksuz

Objavljeno: 19.06.2015. 13:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Povodom tiskovne konferencije koju su sazvali Mladen Smoljanec i Darko Hrenić ispred Kluba vijećnika SDP-a i Reformista, priopćenjem za medije novomarofskoj javnosti se obratio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, ističući da se nema vremena baviti prošlošću.

- Kada sam preuzeo dužnost nisam tražio sto dana, nisam tražio niti jedan dan, jer velik broj naših građana nema takav luksuz. Moji suradnici i ja radimo najbolje za ovaj Grad i naše sugrađane i nemamo vremena za „traženje istine“ – poručuje Jenkač.

- Donekle razumijem bivšeg gradonačelnika, jer je trenutno na naknadi iz gradskog proračuna od 11.200 kuna. S druge strane čudi me da sanacijski upravitelj varaždinske Opće bolnice očito ima previše vremena za analize koje nikome ne koriste, umjesto da se bavi problemima bonice i zdravstva.

Jenkač napominje da je preuzimanjem dužnosti gradonačelnika poslao "jasnu poruku svima koji žele dobro gradu", da su vrata njegovog ureda uvijek otvorena. Kako kaže, naći će vrijeme i za svoje političke suparnike iz oporbe, "posebice bivšeg gradonačenika i njegovog zamjenika".

- Rado ću im objasniti zašto sam morao smanjivati plaće zaposlenicima u gradu i sebi osobno. Uzrok tome je u njihovom neradu i načinu vođenja Grada. Pitam ih, gospodo što ste radili šest godina i zašto se tada niste bavili gradom? – kaže Jenkač.

- Traženje istine ili pravog puta, kao i prosipavanje žuči, niti mene niti naše sugrađane ne zanimaju. To neka ostave za svoje kavanske i partijske kružoke, a mi idemo rješavati probleme – zaključuje Jenkač, napominjući da aktualna vlast poduzima sve da se smanji minus od 3,7 milijuna kuna i plate neplaćene račune koje su pronašli u gradskoj blagajni.

- Na svakodnevnim sastancima s predstavnicima javnnih tvrtki sa županijske ili lokalne razine, cijela gradska uprava angažirana je na pokretanju projekata kojih godinama nažalost nije bilo. Osim toga radimo na sanaciji odlagališta Čret, jer na upotrebljivu dokumentaciju ili program sanacije nismo naišli.

Gradonačelnik Novog Marofa također napominje i to, da se poduzima sve kako bi se stvorili uvjeti za ulaganja u Grad i otvorila nova radna mjesta, a intenzivno se, kako ističe, radi i na dogovorima za realizaciju komunalnih infrastrukturnih projekata.

- Tražimo partnere u svim lokalnim i javnim tvrtkama, jer se na tim odnosima nije radilo godinama. Zbog zatečenog izuzetno lošeg stanja nisam se imao baviti vremena prošlošću, nego sam sve napore usmjerio u rješavanje problema. Očito ću se uz to morati pozabaviti i raščišćavanjem dubioza koje su mi ostavljene, pa će se vidjeti tko je za što odgovoran – poručuje.

Komentari