rasprava u saboru

Jenkač u Saboru: Građani dolaze k načelnicima i gradonačelnicima da im riješe probleme

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.12.2020. 08:35

Zadnja izmjena: 11.12.2020. 08:35

Siniša Jenkač, zastupnik HDZ-a je u Saboru sudjelovao u raspravi o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi te istaknuo kako je svaki čelnik lokalne samouprave biran je direktno i to voljom građana.

Kako je rekao, upravo ti gradonačelnici i načelnici oni kojima se obraćaju građani. - Građani dolaze k svojim načelnicima i gradonačelnicima, tražeći od njih rješavanje svojih životnih problema. Govorim to iz osobnog iskustva, kao gradonačelnik Novog Marofa koji ima 13,5 tisuća stanovnika, koji ima samo 14, a ne 140 zaposlenih djelatnika kao gradovi nekih kolega. Ovdje ih sada nema, ali borili su se za izvršnu vlast na državnim razinama pa su imali 103 ili 104 zaposlena, a imaju 16 tisuća stanovnika – kazao je Jenkač.

Kako je dodao, svi problemi građana rješavaju se na lokalnoj razini. - Žao mi je što nas neki nazivaju „lokalnim šerifima”, a ako je netko negdje pogriješio, neka za to bude procesuiran. Pozivam sve kolege koji misle drugačije da se na sljedećim izborima kandidiraju za izvršne funkcije. Neka pobijede i neka okuse to šerifovanje po općinama i gradovima - završio je Jenkač.

Komentari