gostovanje na n1 televiziji

Jenkač za N1: Nisu me htjeli staviti na listu jer sam pokazao ambicije

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač gostovao je na N1 televiziji gdje su ga između ostaloga pitali o specifičnoj kampanji koju je vodio.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.07.2020. 11:28

Zadnja izmjena: 11.07.2020. 13:33

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač gostovao je na N1 televiziji gdje su ga između ostaloga pitali o specifičnoj kampanji koju je vodio.

>>Stričak: Dosta! Evo zašto Jenkač nije bio na listi i tko je lobirao za njega

Podsjetimo, Jenkač je s 14. mjesta na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici putem preferencijalnih glasova uspio ući u Sabor. - Malo neobična i drugačija kampanja od običnih stranačkih kampanja, pogotovo jer sam ciljao na preferencijalne glasova naših birača i ovim putem zahvaljujem onima koji su mi dalji povjerenje, a hvala Bogu bilo ih je dovoljno - rekao je Jenkač i naglasio kako ga županijska organizacija HDZ-a nije predložila kao kandidata za listu, već da je bio izbor središnjice stranke i Andreja Plenkovića.

Kako je rekao Jenkač, on je pokazao unutarstranačke ambicije kandidirajući se za šefa županijske organizacije, ali se zbog korone nisu održali unutarstranački izbori. - Možda je i to bio jedan razlog zašto se nisam pojavio kao jedan od sedmero imena koja su bila poslana za Zagreb - komentirao je Jenkač.

Voditelja je zanimalo i kako Jenkač komentira negodovanja iz Domovinskog pokreta oko uključivanja nacionalnih manjina u vladu. - Ako nemate o čemu govoriti, onda koristite tu tematiku. Od Franje Tuđmana preko svih premijera, i po zakonu i po svemu, svi su uz sebe imali nacionalne manjine - kazao je. Inzistiranje na tom pitanju kao na problemu, rekao je, on vidi isključivo kao način da se u politici skreće pažnja na sebe kad se nema nikakvog drugog materijala.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje.

 

 

Komentari