JUGS pokreće upravni spor protiv Rješenja Porezne uprave i traži odgodu roka plaćanja

Objavljeno: 16.05.2015. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

Upravno vijeće Javne ustanove Gradski stanovi pokrenut će upravni spor protiv rješenja Porezne uprave, a istovremeno će tražiti odgodu roka plaćanja dospjelog duga od 9,3 milijuna kuna prema državnom proračunu.

Zaključci su to koje je Upravno vijeće JUGS-a donijelo na jučerašnjem sastanku nakon neuspješnih pregovora u APN-u u Zagrebu koji su se održavali u srijedu.

Prema rješenju Porezne uprave, JUGS bi 9,3 milijuna kuna u državni proračun trebao uplatiti do idućeg četvrtka. No, kako je odlučilo Upravno vijeće, tražit će se odgoda roka plaćanja te će se pokrenuti upravni spor.

- Pokrenut ćemo upravni spor protiv rješenja Porezne uprave. Protiv Rješenja Porezne uprave koje je izvršno nije moguća žalba, ali postoji mogućnost pokretanja upravnog spora pred Upravnim sudom i to mogućnost ćemo pravno iskoristiti. Nećemo osporavati dug, ali ćemo osporavati njegov dospjeće i konstatacije da su sredstva trošena nenamjenski, što se navodi u rješenju Porezne uprave. Tražit ćemo istovremeno od Ministarstva financija odgodu plaćanja dospjelog duga od 9,3 milijuna kuna prema državnom proračunu do rješenja upravnog spora na Upravnom sudu - rekao je predsjednik Upravnog vijeća JUGS-a Robert Podolnjak nakon sastanka.

Također, Upravno vijeće je zaključilo da je nužno dovršiti nedovršene objekte koje su radili u programu POS u Hrašćici, na lokaciji Rajčul.

- Nužno je dovršiti one objekte koji nisu dovršeni, A7 do A9 i B1 do B3, kako bismo i te stanove imali za prodaju. S obzirom na to da su stanovi nedovršeni, za njih možemo tražiti sredstva Rezervnog fonda iz državnog proračuna - istaknuo je Podolnjak.

Intenzivirat će se i aktivnosti oko prodaje stanova, a izgledno je i rješenje dugovanja prema Hypo banci.

- Naravno da će Upravno vijeće zajedno s ravnateljem intezivirati aktivnosti na prodaji stanova koje imamo na raspolaganju, kako bi se riješile obveze i prema APN-u, ali i obveze prema Hypo banci. Načelno imamo dogovor s Hypo bankom i taj sporazum sad treba staviti na papir. Očekujemo da ćemo riješiti i to dugovanje prema Hypo banci - rekao je Podolnjak.

>> APN: JUGS se o povratu 9,4 milijuna kuna mora dogovoriti s Ministarstvom financija

Komentari