SLUŽBENO PRIOPĆENJE

Oglasio se Milanović: Odlučio sam se kandidirati, s dužnosti predsjednika odstupiti ću...

Objavljeno: 15.03.2024. 15:53

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 17:37

SLUŽBENO PRIOPĆENJE ZORANA MILANOVIĆA

"Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,

odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima.

Zoran Milanović (Facebook profil)"


REAKCIJA BARBARE ANTOLIĆ VUPORE

Nakon Nevena Bosilja, oglasila se i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora povodom Milanovićeve iznenađujuće objave kandidature.

Na svojem Facebook profilu tek je kratko napisala: "Bjež'te lopovi, DOSTA JE! Dolazimo!"


OGLASIO SE I NEVEN BOSILJ

Nakon što je Zoran Milanović, na iznenađenje medija i cijele Hrvatske, objavio kako će biti SDP-ov kandidat za premijera, što znači da podnosi i ostavku, na Facebooku se kratkim statusom oglasio gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Bosilj je pritom objavio staru sliku iz koje godine unatrag, na kojoj se nalaze on i Zoran Milanović, ali i župan Varžadinske županije Anđelko Stričak. 

- Dobro došao natrag Zorane! Zajedno do pobjede protiv ovoga koji je očiti višak na slici - napisao je.


SLUŽBENOM PRIOPĆENJU PRETHODILO JE OVO

"Znam da je bilo mnogo kritika na moj račun i zato neću biti kandidat SDP-a za premijera Republike Hrvatske. A sada dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u I. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade Republike Hrvatske, rekao je Peđa Grbin u Zagrebu, ispred zgrade Hrvatskog državnog arhiva

U tom trenutku Zoran Milanović je već prilazio Grbinovoj govornici, stao iza nje, izvadio iz džepa bilješke, pa izjavio za medije:

„U životima svakoga od nas postoje trenuci u kojima trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije u biti ne može, prestaje uobičajeno, prestaje normalno, prestaje banalno. Taj čas je kucnuo na moja vrata, na vrata mnogih od nas, ali na moja vrata konkretno nametom stanovitog Turudića. Došlo je vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori - da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu, vjerujem jasnu i čvrstu, za vladu nacionalnog spasa - baš tako, nacionalnog spasa - i punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih staja koje su AP i njegova bulumenta ostavili iza sebe.“

Video prilog MIlanovićevog istupa pogledajte ovdje.

Komentari