kunu se u uspjeh

Sva težina zadatka sada je na Bosilju i Markoviću

Dubravko Bilić bio je široko uvažavani lider SDP-a na ovome području, a grad Ludbreg posljednjih 20 godina jedino SDP-ovo izbornim rezultatom potvrđeno uporište...
Objavljeno: 23.02.2021. 10:58

Zadnja izmjena: 23.02.2021. 11:29

Foto: Arhiva / Ilustracija:

Izlaskom Dubravka Bilića iz stranke, SDP Varaždinske županije ostaje bez jedinog gradonačelnika iz svojih redova, te jedine sredine u kojoj je, od osamostaljenja do danas, gradonačelnika uopće imao.

  • 2001.-2004. Marijan Krobot, Ludbreg
  • 2009.-2013. Marijan Krobot, Ludbreg
  • 2013.-2017. Dubravko Bilić, Ludbreg
  • 2017.- 

Nedavno preminuli predsjednik ludbreškog SDP-a, Marijan Krobot, tim je gradom upravljao u dva navrata, a nakon njega, dva mandata na čelu Ludbrega kao SDP-ovac uspio je izboriti još jedino Dubravko Bilić. Od sinoć, međutim, više ništa nije isto. Što se tiče SDP-a, njihov jedini gradonačelnik u Varaždinskoj župniji, koji ponovno slovi kao izborni favorit – natjecanje za svoj treći mandat nastavlja kao nezavisni.

  • Dubravko Bilić izašao iz SDP-a!, više ovdje.
  • Priopćenje SDP-a nakon što je stranku uoči izbora napustio jedini gradonačelnik, više ovdje.

NEZADOVOLJSTVO

Dubravko Bilić svoju odluku sinoć nije obrazložio, no njegovo nezadovoljstvo stanjem u SDP-u i upravljanjem SDP-om od ranije je bilo poznato. Da nije siguran hoće li ostati u stranci, za portal eVaraždin izjavio je još u ožujku 2019.

— Nije nužno da čovjek u jednoj stranci ostane cijeli život, jer stranke se mijenjaju i ne ostaju vjerne onoj ideji u koju smo se zaljubili — rekao je.

No, očito si je želio dati vremena:

—  Nikada u životu nije mi se nikuda vrtoglavo žurilo, jer sam od onih ljudi koji stvari rade temeljito.

EROZIJA

Imao je svoje mišljenje o „eroziji“ Socijaldemokratske partije:

— Taj proces odmiranja SDP-a traje poprilično dugo. Dio odgovornost svakako snosi i Zoran Milanović koji je bio lučonoša ideje SDP-a, ali oko sebe nije okupio ljude koji bi tu svjetlost socijaldemokracije mogli proširiti — govorio je.

S obzirom na svoj filozofski background, na problematiku ljevice Dubravko Bilić gleda i mnogo šire:

— Ljevica se povukla u centar, tamo gdje je liberalna demokracija, ali tamo su i demokršćanske stranke. Kao stranke centra one se sve teže mogu diferencirati, osim po ekstremizmu. Sve se, dakle, odvija u centru, gdje ljevica nije naučila živjeti, a morala bi biti nemir na vagi koji bi ekstremnu desnicu pomaknuo u sredinu.

MISIJA

Bilić je sebe evidentno odlučio "pomaknuti", i to prema nezavisnom kandidatu, zbog čega je SDP bez ikakve sumnje izgubio mnogo.

Dubravko Bilić bio je široko uvažavani lider SDP-a na ovome području, a grad Ludbreg posljednjih 20 godina jedino SDP-ovo izbornim rezultatom potvrđeno uporište...

Sada je sva težina zadatka na Nevenu Bosilju i Miroslavu Markoviću — na kandidatima za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika grada Varaždina.

Što će se dogoditi ako oni u svojoj misiji ne uspiju?