'grad propuštenih prilika'

'KAKO SE ONI MOGU KANDIDIRATI?' Liga za Varaždin 'posvetila' presicu Kišiću i Čehoku

Objavljeno: 17.05.2017. 12:03

Zadnja izmjena: 17.05.2017. 12:42

Foto: Željko Porobija

Današnju presicu nazvanom "Varaždin - grad propuštenih prilika" Liga za Varaždin posvetila je prije svega upozoravanju na - kako su nazvali - opasnost od još jedne propuštene prilike, ukoliko građani za gradonačelnika izaberu Čehoka ili Kišića.

I kandidat Lige za gradonačelnika Varaždina Vlado Sevšek kao i njegovi zamjenici Dubravka Lekić i Davor Patafta zadržali su se prije svega na temi Čehoka i Kišića.

'Bi li znao kuda ići za Ivanec?'

- Čehok je počeo sakupljati bale još 2005. godine. Kasnije je pokušao to riješiti, no nije ništa napravio. Kišić je tek nedavno došao, prije nekoliko dana, nerazumno je što ga kandidiraju, on ne može poznavati ovaj grad. Bi li znao na koju stranu svijeta treba krenuti prema Ivancu? - izjavio je Sevšek, smatrajući Kišićevu kandidaturu drskom.

Okrznuli i Habijana

Patafta je nadodao da je Čehok barem pokušao riješiti problem bala - iako je šutio da se to mora hitno napraviti, jer je bacio smeće na vodno i arheološko područje. Nova ekipa - ona koja je došla nakon Čehoka - ništa ne rješava i napravili su štetu od 80 milijuna kuna.

- Biste li se kandidirali za gradonačelnika nekog grada nakon što samo godinu dana tamo živite? - upitao je Patafta o Kišiću, dodajući kako su oni od početaka pozivali na sučeljavanje ostale kandidate, ali se oni nisu javili. Pritom je spomenuo i da Habijan priča o nekim stvarima, a ni ne zna da već postoje sudska rješenja.

Na završetku presice Dubravka Lekić je izjavila da je zgrođžena jučerašnjim sučeljavanjem kandidata za gradonačelnika, ustvrdivši kako političari ni ne znaju za mogućnosti financiranja iz EU fondova.

- Ja sam tek sad saznala da je Kišić bio dožupan za društvene djelatnosti, a nikada nije posjetio našu instituciju. - izjavila je Lekić.

Komentari