aktualni predsjednik o bivšem

Kakva sudbina sada čeka Kišića u SDP-u? Evo što je rekao Miroslav Marković...

Objavljeno: 19.02.2018. 17:20

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 20:12

Foto: ilustracija

Krajem siječnja gradski SDP je donio zaključak prema kojemu je članstvo u upravljačkim tijelima stranke, zbog opozicijskog stava stranke - nespojivo s članstvom u upravljačkim strukturama gradskih ustanova i poduzeća, te s pročelničkim pozicijama u Gradu Varaždinu.

>>Alen Kišić imenovan direktorom gradske tvrtke Centar kompetencije iz Tehnološkog parka

S obzirom da je bivši predsjednik SDP-a Alen Kišić danas imenovan direktorom gradske tvrtke u Tehnološkom parku, obratili smo se aktualnom predsjedniku SDP-a Miroslavu Markoviću s upitom slijede li za Kišića neke sankcije i kakve? Marković nam je na to dostavio kratko priopćenje, istaknuvši prethodno da ga zanima "kako će se Alen Kišić očitovati svojem postupku, budući da je na sjednici Gradskog odbora stranke rekao kako bi bilo moralno da iz njega sam istupi?".

„Zalažem se da se čelni ljudi svih gradskih poduzeća biraju putem javnih natječaja na kojima će biti izabrani najbolji, a ne podobni ili oni koji su dio političke trgovine. Stoga je neprihvatljiv način da direktore firmi u vlasništvu Grada Varaždina imenuju članovi nadzornih odbora bez javnog natječaja, odnosno po direktivi gradonačelnika, bez obzira o kome se radi. SDP je opozicijska stranke, a o ovom slučaju raspravit ćemo na unutarstranačkim tijelima Gradske organizacije SDP-a“, stoji u priopćenju Miroslava Markovića.

Komentari