priopćenje za medije

SDP: Oštro se protivimo najavi otvaranja kamenoloma Siljevec na obroncima Ivanščice

Objavljeno: 01.08.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 01.08.2022. 11:58

Potaknuti informacijama oko potencijalne izgradnje kamenoloma podno Ivančice, radi koje stanovnici tog područja izražavaju veliko nezadovoljstvo, priopćenjem se oglasio i ivanečki SDP u kojem navode kako se "oštro protive" toj najavi.

Kako navode, smatraju da bi odvoz kamena županijskom prometnicom "izazvao ozbiljne posljedice" za stanovnike Ivanečke željeznice i okolnih mjesta koja se nalaze uz predviđenu prometnu trasu, a dodaju i kako bi se kamenolomom "ugrozila i popularna izletnička mjesta" poput Pokojca, Milengrada, Beleca, Šuma i slično. Navode kako podržavaju bilo koji oblik peticije, no ona sama po sebi nije dovoljna u bilo kojoj formi, jer nema valjanu pravnu snagu, te nije obvezujuća.

- SDP ne želi sudjelovati u bilo kakvom prepucavaju vezano uz ovu tematiku, a posebice smo protiv politiziranja navedene problematike, jer smatramo da takva vrsta "borbe" za interese naših sugrađana može izazvati samo negativan efekt kako po njih, tako i za Grad Ivanec. Potrebno je provesti konkretne mjere kao što je zabrana prometa za kamione i teretna vozila kroz županijsku cestu. Ona je sama po sebi u već poprilično lošem stanju te ŽUC može poduzeti korake kojima bi uskratio pristupnu cestu kamenolomu Siljevec - navode te pozivaju saborske zastupnike s područja županije da upute apel prema Ministarstvu "kako bi se potrebne dozvole za otvaranje kamenoloma stavile izvan snage".

Komentari