priopćenje za medije

Kandidat za načelnika Jalžabeta Rajko Solar: Lista HDZ-a nakon 16 godina gubi većinu u vijeću

Objavljeno: 21.05.2021. 09:11

Zadnja izmjena: 21.05.2021. 09:14

Objava LISTE REFORMISTA, SDP-a i UMIROVLJENIKA i kandidata za načelnika Općine Jalžabet Rajka Solara

Iako je prema službenim rezultatima DIP-a bilo objavljeno da je u Općini Jalžabet za Općinsko vijeće pobijedila lista HDZ-a, HSU-u i HSLS-a s 42,47% naknadnim prigovorom ustanovljeno je da je na biračkom mjestu u Jalžabetu, Dom kulture došlo do tehničke greške gdje je došlo do zamjene broja glasova između liste REFORMISTA, SDP-a i UMIROVLJENIKA i Kandidacijske liste grupe birača Davomira Jagačića.

Naime, na navedenom biračkom mjestu listi REFORMISTA, SDP-a i UMIROVLJENIKA pripisano je 26 glasova, a listi Davomira Jagačića 142 glasa dok je stvarna situacija obratna. Navedena greška ne bi bila presudna da iz korijena ne mijenja strukturu općinskog vijeća na način da lista HDZ-a i koalicijskih partnera nakon 16 godina gubi većinu u Općinskom vijeću Jalžabeta te mu kao takva preostaje borba za načelničku poziciju s koje kreće sa zaostatkom.

Nakon izmjene izbornih rezultata za Općinsko vijeće, vijećnici liste REFORMISTA, SDP-a i UMIROVLJENIKA dobivaju 7 članova (prije prigovora 5), HDZ i koalicijski partneri 5 članova (prije prigovora 6), a lista Davomira Jagačića 1 člana (prije prigovora 2).

Nakon dobivene većine u Općinskom vijeću, predstoji nam II.krug izbora za Općinskog načelnika u koji naš kandidat Rajko Solar ulazi s vodstvom iz I.kruga te ništa drugo osim pobjede u II. krugu niti ne očekujemo.

Rezultati I.kruga samo su dokaz da mještani Općine Jalžabet žele korjenite promjene u načinu upravljanja Općinom, koja kreće od potpune transparentnosti i javnog savjetovanja u vezi lokalnog proračuna, ravnomjernog razvoja svih naselja, pronatalitetnih mjera pa sve do daljnjeg razvoja javne infrastrukture i poticanja mikro, malog i srednjeg poduzetništva kapitalizacijom vlastitih i resursa iz EU fondova, a koje će konačno svijetlo dana ugledati 30.05.2021.

Komentari