lokalni izbori 2021.

Kandidati Reformista obišli sve gradske i prigradske mjesne odbore

Objavljeno: 14.05.2021. 21:04

Zadnja izmjena: 14.05.2021. 22:26

Objava Narodne stranke - reformisti:

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste Reformista za Gradsko vijeće Zdravka Grđan i kandidatkinja za njezinu zamjenicu Mirjana Kolarek Karakaš obišle su mjesne odbore u Varaždinu. Uz kandidatkinje prisutni su bili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegov zamjenik Robert Vugrin.

Oronule zgrade, prazni poslovni prostori i centar grada, odlazak malih obrtnika problemi su s kojima se bori uži centar grada Varaždina. Nažalost, u mandatu Ivana Čehoka nije bilo sluha niti za obrtnike, a niti za revitalizaciju uže gradske jezgre, kapitalni projekti su izostali.

Obišli su i druge sporne točke od javnog interesa na području Grada Varaždina, a  koje je Čehok u prošloj kampanji pompozno najavljivao riješiti poput pothodnika kod Studentskog centra i  prometnog čepa kod „kučanske rampe“

U 3. mjesnom odboru, drugom po veličini u Gradu Varaždinu, već godinama stanari imaju problem s VTC-om koji je od nedugo dobio novog vlasnika. Nezavisna kandidatkinja Zdravka Grđan i lista Reformista za Gradsko vijeće garantiraju građanima 3. mjesnog odbora da neće dozvoliti naplatu parkiranja oko zgrade VTC-a te da ćemo spriječiti da se livada u „Bronxu“ pretvori u parking. 

Problemi diljem mjesnih odbora su mnogobrojni i važni za građane koji tamo žive. Nažalost, od strane aktualne gradske vlasti nije bilo  sluha za pronalazak rješenja.

Ne samo da aktualna gradska vlast nema sluha za probleme mjesnih odbora, da ne saziva koordinacije s izabranim predstavnicima Vijeća Mjesnih odbora, nego su im i ukinuli financijska sredstva kojima su mogli raspolagati u sklopu gradskog proračuna.

Izgradnjom kanalizacije u prigradskim naseljima, nakon sanacije cesta i dalje neće biti rješenja ni za pješake, ni za bicikliste, a nažalost ni za oborinske vode jer jednostavno to nisu predvidjeli.

Izgled rodne kuće Vatroslava Jagića, najznačajnijeg svjetskog slavista druge polovice 19.stoljeća, udaljene samo par stotina metara od Gradske vijećnice, pokazuje nebrigu za spomenike kulture, dok činjenica da na dječjem vrtiću u Koprivničkoj još uvijek stoje salonit azbestne krovne ploče pokazuje nebrigu za zdravlje djece.

Reformisti su obišli sve mjesne odbore u Gradu Varaždinu kao i prigradska naselja koja u najvećem slučaju imaju problema s komunalnom infrastrukturom, cestama, biciklističkim stazama, nogostupima, rasvjetom, sustavima oborinskih voda i održavanjem dječjih igrališta. Razgovarali su s predstavnicima više udruga koje djeluju na području Grada Varaždina, te razgovarali s više vlasnika OPG-ova i poduzetnika.

Komentari