uoči prisege

Kaniški danas postaje saborski zastupnik: 'Kao ekipa ćemo se zalagati za naš kraj'

Objavljeno: 16.05.2024. 09:17

Zadnja izmjena: 16.05.2024. 09:17

Foto: Arhiva

Danas u 11 sati održat će se 1. Sjednica Hrvatskog sabora u 11. Sazivu, a prisegnut će i novoizabrani saborski zastupnici, između ostalih i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

Goran Kaniški na nedavno održane parlamentarne izbore išao je preferencijalno s 14. mjesta na HDZ-ovoj listi u III. izbornoj jedinici te osvojio 1.806 glasova birača. U Hrvatski sabor ulazi umjesto varaždinskog župana Anđelka Stričaka, a mandat će podijeliti sa stranačkim kolegom i novomarofskim gradonačelnikom Sinišom Jenkačem.

- HDZ Varaždinske županije ostvario je dobar rezultat u III. Izbornoj jedinici. Dobili smo ministra u Vladi što je vrlo bitno. Siniša Jenkač i ja ćemo podijeliti mandat aktualnog župana Anđelka Stričaka koji zbog sukoba interesa trenutno ne može biti zastupnik u Hrvatskom saboru na način da ću ja biti u Saboru prve dvije godine, a Jenkač druge dvije od ukupno četiri. Zajedno ćemo kao ekipa to odraditi u interesu našeg kraja, Varaždinske županije i III. Izborne jedinice. Zalagat će se za razvoj gospodarstva, ali sve ćemo detaljnije znati kad se odaberu Odbori – naglasio je Kaniški u razgovoru za portal eVaraždin te zahvalio biračima.

Komentari