Karamarko iz Marofa odgovorio Milanoviću: Mi ćemo odlučiti kada će (i ako) biti TV dvoboj

galerija-images/karamarko novi marof drugi krug

Objavljeno: 16.03.2015. 20:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Uoči drugog kruga izbora, u ponedjeljak u Novom Marofu su HDZ i njihov kandidat za gradonačelnika Siniša Jenkač održali javni skup.

Skup je održan u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin pred brojnim mnoštvom simpatizera te stranke, a Jenkač je u ugostio i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, predsjednika HSS-a Branka Hrga, glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, međunarodnog tajnika stranke Mire Kovača te predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića.

Ovaj je događaj popraćen s dosada nevjerovatnim interesom novinara s kojima Karamarko prije skupa razgovaro te komentirao trenutno najaktualnija zbivanja u Hrvatskoj.

Na pitanje kako komentira izjavu premijera Milanovića koji je rekao da kao ključna osoba oporbe koja pretendira na mjesto premijera treba javno dati odgovore na neka pitanja pa da građani usporede dva programa, predsjednik HDZ-a je odgovorio:

- Gospodin Milanović je jedan od vrsnih stand up komičara. Nakon tri i pol godine neuspjeha, 100 tisuća iseljenih ljudi, kreditnog rejtinga koji nam je smeće, niti jedne investicije, nikakve realizacije iz EU fondova, prvi puta da se spustio broj radnih mjesta ispod milijun i tristo tisuća, a on bi sad razgovarao? I to on sebi ovako zamišlja?

- Raspisat ćemo natječaj za premijera, a on će biti predsjednik komisije koja će birati novog premijera pa će on kao nešto mene ispitivati? Naravno, za sve sam raspoložen - te dodaje - Mi ćemo doći sa našim programom što ćemo napraviti, a on neka dođe s rezultatima svoga rada. To može biti razgovor - izjavio je predsjednik HDZ-a

Na pitanje hoće li prihvatiti njegov izazov za TV dvoboj Karamarko je odgovorio - Ne, TV dvoboj će biti s argumentima i sa programom - mi sa svojim, a on s onim što je napravio. To je TV dvoboj i mi ćemo odlučiti kada će to biti ako će biti - te dodaje Kako sam primijetio i čuo da će možda i naći tih sat vremena za mene, pa ja ću razmisliti da li mogu uopće naći sat vremena za njega - izjavio je Tomislav Karamarko

Na pitanje da li se boji takve debate Karamarko odgovara - Njega da se bojim? Pa gledajte, nikako se ne mogu uplašiti takve debate jer će se to svesti na egzibicionizam u stilu onako malo uličarski s njegove strane. Bit će tu puno latinskih sentenci, engleskih citata itd, a samo ne ono što je napravio.

Na izjavu ministra branitelja Matića da je stvarni vođa HDZ-a i organizator prosvjeda branitelja njegov zamjenik - Milijan Brkić, Karamarko je odgovorio - Mi u HDZ-u nemamo vođu, mi imamo predsjednika, a to sam ja. Imamo subordinaciju, imamo glavnog tajnika koji je glavni operativac i koji izvrsno radi svoj posao i koji je moj prijatelj 22 godine. Prema tome, gospodin Matić neka se brine o svojoj 'strančici' u raspadu pa nek tamo vidi tko im je sad šef, tko im je malo manji šef, koliko struja imaju, koliko frakcija itd.

Na pitanje što bi on napravio oko prijave organizatora prosvjeda branitelja predsjednik HDZ-a je izjavio - Da sam ja ministar unutarnjih poslova, ja ne bih podnosio nikakve prekršajne prijave nego bih nagovorio svog premijera da ide s njima razgovarati.

Na komentar ministra Matića da će se predsjednik HDZ-a teško sjetiti gdje je bio 1991. godine, Karamarko je odgovorio protupitanjem: - Ja ću se jako dobro sjetiti, neka se on sjeti gdje je on bio? - Predsjednik HDZ-a je rekao da je bio policijski branitelj i da je bio načelnik policijske uprave - Odlazio sam i na teren sa specijalcima kada je to bilo potrebno, a '91. sam se bavio nekim specifičnim zadaćama o kojima on nema pojma - izjavio je Karamarko.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez gradonačelničkog mandata Siniša jenkač je odgovorio - Najavit ću se županu Štromaru na razgovor da vidimo to koji su projekti od Varkoma, od Hrvatskih voda, od ŽUC-a koje možemo zajedno pokrenuti jer mnogi projekti stagniraju i mnoge projekte treba pokrenuti zajedno sa županijom i centralnom vlašću. 

{gallery}karamarko novi marof drugi krug{/gallery}

 

Komentari