"Nismo prvi put razgovarali"

Karamarko u Čakovcu nahvalio HNS-ovu vlast, a Međimurje nazvao "lokomotivom Hrvatske"

Objavljeno: 16.03.2016. 09:14

Zadnja izmjena: 16.03.2016. 09:40

Foto: Međimurska županija

Župan međimurski Matija Posavec u četvrtak, 15. ožujka, u Međimurju je na radnom sastanku primio prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka te čak tri ministra: Antona Klimana, ministra turizma, Zlatka Hasanbegovića, ministra kulture, te ministra poduzetništva i obrta, inače Međimurca Darka Horvata.

Posavec im je predstavio tri projekta koja su označena županijskim prioritetom: završetak osnovne škole i dvorane u Pribislavcu; Doma zdravlja u Čakovcu, te sportske dvorane u Orehovici. Izrazio je posebno zadovoljstvo nazočnošću spomenutih ministara iz razloga što su aplicirali projekt obnove Palače Zrinskih vrijedan 45 milijuna kuna.

Mislim da je to najbolji dokaz poštovanja i uvažavanja te vrednovanja svega onog što radimo, brojki koje imamo i rezultata koje postižemo.Matija PosavecMeđimurski župan

 

- Mislim da je to najbolji dokaz poštovanja i uvažavanja te vrednovanja svega onog što radimo, brojki koje imamo i rezultata koje postižemo ovdje u Međimirju – komentirao je Posavec posjet cijele delegacije Vlade RH, ističući pozitivne rezultate županije u rastu izvoza, zaposlenosti i turizma.

Imat će potporu Vlade

- Negativni parametri očituju se u manjem prosjeku plaće, ali zahvaljujući racionalnom ponašanju gotovo polovicu proračuna usmjerili smo prema građanima – naglasio je Posavec, spomenuvši u tom kontekstu srednjoškolski prijevoz, asistente u školama i vrtićima, posebne programe za poljoprivrednike, obrtnike...

Ovdašnja vlast radi dobar posao. Pa to je izvrsno, to je ono što Hrvatska želi postići na globalnom nivou.Tomislav KaramarkoPrvi potpredsjednik Vlade RH
Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je da to "nije prvi puta da razgovaraju o tim projektima" a međimurski uspjeh ocijenio respektabilnim. Općenito, bio je pun hvale.

- Sa svim brojkama koje je župan izinio, Međimurje zapravo prednjači u Hrvatskoj i treba biti lokomitiva Hrvatske. Ovdašnja vlast radi dobar posao. Pa to je izvrsno, to je ono što Hrvatska želi postići na globalnom nivou – rekao je Karamarko, ističući da će Međimurje u svom razvoju, kao primjer županije, imati potporu aktualne Vlade i proračuna.

Komentari