Započelo odvajanje od HNS-a?

Gradski SDP slučaj s Termoplinom uvrštava na Gradsko vijeće i poručuje da su spremni na izbore i sami

Objavljeno: 18.05.2016. 13:55

Zadnja izmjena: 18.05.2016. 14:15

Foto: Ivan Tomašković

U Hotelu Turist održana je konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni novoizabrani članovi Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a Varaždin, a na njoj se predsjednik Gradske organizacije SDP-a Alen Kišić osvrnuo na takozvanu 'Aferu Termoplin'.

Riječ je razlici između ugovorene i fakturirane cijene plina Termoplina prema gradskim ustanovama, a varaždinski gradonačelnik Goran Habuš istaknuo kako prema očitovanje HERA-e gradski proračun nije oštećen.

Danas se o svemu oglasio varaždinski SDP.

- Nakon što smo se uputili u dokumentaciju, po nama, ne postoji odgovornost pročelnice Upravnog odjela za financije Ivanković. Razina odgovornosti je na dvije strane, a to su ravnatelji gradskih ustanova i Termoplin - rekao je Alen Kišić, dožupan i predsjednik Gradske organizacije SDP-a.

Jeftinija cijena

Kišić je istaknuo i vrlo zanimljiv slučaj oko razlike u cijenama koje Međimurje plina naplaćuje Gradu i cijene plina koju Termoplin naplaćuje gradskim ustanovama.

- Imamo situaciju da dobavljač Grada Varaždina ima cijenu 0,24 lipe i ona u šest mjeseci nije bila promjenjiva, dok su s Termoplinom gradske tvrtke ugovorile cijenu 0,27, a fakturira se 0,30 do 0,34 lipa. Cijena je promjenjivama, ali nas zanima zašto je do toga došlo - istaknuo je Kišić koji je rekao SDP će to uvrstiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća da se o tome raspravi.

- Tražimo da se svi skupa sjednemo i o tome raspravimo jer je ovo preozbiljna tema da bi se prepucavali preko medija - dodao je Kišić koji je danas predstavio svoje nove najbliže članove predsjedništva gradskog SDP-a.

Novi ljudi

- Kroz nove ljudi, nudim ćemo nove programe i ovo je primjer da ćemo reagirati jer SDP u ovom gradu ima veliku podršku. Istaknuli smo se da mi smo tu i sada ćemo novim programom tu podršku još više utemeljiti - rekao je Kišić koji je rekao da su se postavili kao lider ljevice, a za sljedeće lokalne izbore spremni su izaći samostalno.

- Razgovaramo i razgovarat ćemo sa svim opcijama, osim HDZ-a i HRAST-a. S HNS-om smo razgovarali o koaliciji na županijskoj razini, dok na gradskoj nismo. Prirodno je da stranka koja ima podršku 23 posto birača na izborima za mjesne odbore ima svog kandidata za gradonačelnika. Ne dođe li do koalicije, spremni smo izaći samostalno na lokalne izbore - objasnio je Alen Kišić.

Struka

Prvi potpredsjednik gradskog SDP-a Neven Bosilj istaknuo je kako će SDP pokrenuti određene inicijative, a slušat će se struka i kompetencije.

- Moramo proaktivno djelovati i svjesni smo se da se u proteklih četiri do pet godina moglo i moralo više napraviti. Želimo da naša djeca imaju budućnost u ovom gradu - istaknuo je Bosilj.

Na njega se nadovezala potpredsjednica Gordana Marsenić koja je istaknula kako je veća međusobna suradnja, ono na čemu će inzistirati.

Komentari