varteks na varteksovom stadionu

Habijan, Avar i Kišić složni u vraćanju Varteksa na Gradski stadion, ali ne i u 'pitanju svih pitanja'

Objavljeno: 16.03.2017. 19:40

Zadnja izmjena: 16.03.2017. 19:44

Na službenim stranicama NK Varteks objavljen je razgovor s trojicom kandidata za gradonačelnika - Damirom Habijanom, Zlatanom Avarom i Alenom Kišićem  - o pravu Varteksa da igra na Gradskom stadionu. Ali i o tome trebamo li i dalje imati dva kluba ili samo jedan Varteks.

Sva tri kandidata - uz razlike u nijansama - složila su se u tome da Varteks treba imati trajnu dozvolu za korištenje našeg glavnog stadiona.

- Smatram da na stadionu ima mjesta za dva kluba, koji se moraju naravno uskladiti oko samih termina korištenja. Ukoliko to mogu na svjetskoj razini AC Milan i FC Inter ili kod nas NK Slaven Belupo i NK Koprivnica  vjerujem da se može i u Varaždinu. - izjavio je Kišić.
- Smatram da Nogometni klub Varteks Varaždin treba imati jednakopravni status u pogledu korištenja gradskog stadiona kao i NK Varaždin. Podržavam Vaš zahtjev ne samo deklaratorno, nego želim pomoći i konkretno ako ću biti u prilici. - složio se Habijan.
- Svako "traženje trajne dozvole" smatram apsurdom jer je gradski nogometni stadion javno dobro koje smiju koristiti apsolutno svi gradski nogometni klubovi bez traženja "posebnih dozvola". -  istaknuo je svoj stav Avar. Sva tri kandidata ujedno su i napomenula da ovo vrijedi i za korištenje prostorija na stadionu te treniranje najmlađih kategorija na terenu s umjetnom travom.

Pitanje svih pitanja

Na kraju su kandidati dobili i ono "pitanje svih pitanja" varaždinskog nogometa - NK Varteks ili NK Varaždin?
- Bilo bi idealno kada bi postojao jedan zajednički gradski klub koji bi se zvao NK Varteks i koji bi uz pomoć grada i gospodarstva trebao biti prvoligaš. - bio je jasan Kišić, premda je dopustio i mogućnost postojanja dva kluba.
- Ako ima volje s obje strane, pravni i financijski model rješenja problema neće biti problem iznaći. Dakle, da li je to spajanje klubova, da li je to privatizacija, odnosno izdavanje dionica ili neki treći put, ovisi o vama i dogovoru. - ostavio je više mogućnosti Habijan.
- Što se tiče budućnosti varaždinskog nogometa smatram da se bez privatne inicijative, pogotovo financijske, stanje neće drastično promijeniti. Grad Varaždin sa raspoloživim fiskalnim kapacitetom nikako ne može financirati prvoligaški nogometni pogon. - ostao je relativno neodređen Avar.

U svakom slučaju - ukoliko tko od ove trojice kandidata na lokalnim izborima postane gradonačelnik, Varteks se vraća na stadion kojega i danas zovemo tim imenom - premda je službeno ime stadion Anđelko Herjavec. A ostaje nam još vidjeti hoće li i dalje biti dva kluba - "bivši" i "sadašnji" Varteks, ili ćemo opet imati samo jedan Varteks.

Komentari