objavljen prisluškivani razgovor

eTV - Klopotan: Ako su transkripti točni onda moramo na izbore i za gradonačelnika

Nevezano uz transkripte objavljene u Nacionalu, Klopotan kaže kako su gradonačelnika već ranije pozivali na izbore, budući da je bilo očito kako mu većina nije stabilna, a sada smatra da "manipulira" djelatnicima Dječjeg vrtića Varaždin…
Objavljeno: 07.02.2023. 10:03

Zadnja izmjena: 07.02.2023. 11:16

Foto: Screenshot izdanja Nacionala / Igor Klopotan, predsjednik gradskog HNS-a

"Izbori su prilika da se situacija stabilizira. Nije dobro da se već duže vrijeme vrte špekulacije da će Bosilj dati ostavku a da će Marković biti gradonačelnik. Danas su to objavile i jedne novine, nekakve transkripte razgovora. To nije dobro za cjelokupnu političku scenu. Ukoliko je to stvarno tako onda je to prevara birača. Onda smo trebali ići i na izbore za gradonačelnika. Ukoliko je to lažna informacija ili poluinformacija, onda bi ovi izbori mogli dati novi sastav gradskog vijeća" 

Poruka je to koju je danas u eTV studiju uputio Igor Klopotan, pozivajući se na najnoviji broj Nacionala koji je objavio transkript telefonskog razgovora između Nevena Bosilja i Brune Istera iz lipnja prošle godine, kada su bili zahvaćeni prisluškivanjem bivšeg direktora Varkoma koji je ubrzo nakon toga uhićen.

Bosilj, naime, u jednom trenutku razgovora Isteru kaže da "piše ostavku", no ubrzo zatim da "mora izdržati dvije godine da Miro preuzme". Klopotan zbog toga dopušta da je možda bila riječ o pošalici izrečenoj u nekom trenutku privatnog razgovora, kao što je za Nacional kazao i Bosilj ("sarkazam", "šala"), no razgovor u svakom slučaju nije demantiran.

'Odgajateljicama se manipulira'

Nevezano međutim uz to, Klopotan kaže kako su gradonačelnika već ranije pozivali na izbore, budući da je bilo očito kako mu većina nije stabilna, a sada smatra da "manipulira" djelatnicima Dječjeg vrtića Varaždin.

- Mi već dugo pričamo da treba opću razinu plaća dizati, kako u vrtićima tako i u Čistoći, ti ljudi rade odgovoran i težak posao, a ovaj tren se njima manipulira da bi se pritiskalo ne znam koga da se raspištu čim prije izbori. Ako mu je toliko bilo stalo do vrtića, mogli su izglasati privremeno financiranje - rekao je Klopotan. 

Ovo će biti naši uvjeti

Veće plaće biti će ujedno jedan od HNS-ih uvjeta za podršku novom proračun, kao i za podršku rješenju bala, uz vrtić u Hrašćici, spojnu cestu Gojanec, Kućansku rampu, manji prirez, manju komunalnu naknadu, te (mnogo)  veća ulaganja po pitanju infrastrukture, kaže Klopotan. Smatra da rješenje bala teško može biti jeftinije, no napominje da je njihov gradonačelnik svojevremeno imao triput jeftinije rješenje. O politici HDZ-a pak kaže:

- Iluzorno je očekivati od Čehoka, HDZ-a i bilo koga tko se definirao kao opozicija da podrži proračun. Da su mogli ispregovarati neke stvari koje su bili spremni svi podržati, mogli su da je Bosilj imao malo više političkog iskustva. Maknuo bi tada bale, imali bi proračun i sada bismo pregovarali. No, tu smo gdje smo. Idemo na izbore“.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan pogledajte ovdje:

 

Komentari