politička bomba s centra

'Suradnja HNS-a i Reformista je nužna, Varaždin je na rubu prijevremenih izbora'

Novi predsjednik gradskog HNS-a dodao je kako temu raskola treba ostaviti u prošlosti i podsjetio kako suradnja između ove dvije opcije već realizirana u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županiji. Prijevremene izbore mogao bi, procijenjuje Klopotan, raspisati i sam gradonačelnik Neven Bosilj...
Objavljeno: 08.02.2022. 11:13

Zadnja izmjena: 08.02.2022. 15:04

- Naša vrata nisu nikada do kraja zatvorena, dijalog uvijek mora biti i ako centar želi nešto napraviti, ponovno dobiti gradonačelnika ili gradonačelnicu Grada Varaždina, ta je suradnja potrebna i nužna. Ne samo HNS-a i Reformista, nego i svih koji gravitiraju prema centru - rekao je danas u eTV studiju Igor Klopotan.

Novi predsjednik gradskog HNS-a dodao je kako temu raskola treba ostaviti u prošlosti i podsjetio kako  je suradnja između ove dvije opcije već realizirana u susjednoj Krapinsko-zagorskoj županij. Oni sami, kaže, krenuli su s pomlađivanjem stranke i aktivirali žensku organizaciju, te procijenjuju kako bi u Gradu Varaždinu moglo doći i do prijevremenih izbora.

Klopotan: Koalicija HNS-a i Reformista je nužna

Prijevremeni izbori?

Prijevremene izbore mogao bi, procijenjuje Klopotan, raspisati i sam gradonačelnik Neven Bosilj.

- Vidljivo je iz aviona da on ne vlada odnosima u koaliciji i da će morati povući neke radikalne poteze, pa čak i prijevremene izbore, za koje smo mi spremni.

Klopotan: Bosilj ne vlada koalicijom, možda će morati raspisati izbore

Vrijeme prolazi...

Bosilj će se, kako dodaje Klpotoan, uskoro naći na polovici mandata, zbog čega mora žurno ponuditi rješenja za neke od ključnih problema, kao što su bale u Brezju ili Kućanska rampa.

- Bosilj mora ove godine ponuditi rješenje i za jedno i za drugo. Zašto ove godine? Krajem ove godine je on već skoro na polovici mandata i građani očekuju od njega da ponudi rješenje i krene u realizaciju.

ITU mehanizam i zelene politike EU pretpostavke su rješenja, naglašava Klopotan.

Klopotan: Bosilj je uskoro na polovici mandata, treba ponuditi rješenja

Svako zlo za neko dobro

Činjenicu da je njegova organizacija na novom početku opisuje riječima "svako zlo za neko dobro". I dalje je stava da je HNS trebao ući u koaliciju s HDZ-om, i to na posve istim principima kao što je ranije koalirao s SDP-om.

-  Ja sam bio na tom povijesnom središnjem odboru kad se je glasovalo o tome i glasao sam za. Ja sam uvijek  za ulazak u koaliciju i vladu na državnom nivou lijevog ili desnog centra.

Klopotan: Glasovao sam za koaliciju s HDZ-om

'Mnogo toga omogućila je vertikala'

Darovanje zemljišta studentskom centru, izgradanja studentskog doma, stvaranje pretpostavki za kampus FOI-ja i stvaranje Sveučilišta Sjever samo su neke od stvari, kaže Klopotan, koje ne bi mogle biti realizirane da nije bilo vertikale s državnom vlašću. Problem je bila relativno loša komunikacija u pogledu toga, zaključuje novi predsjednik gradskog HNS-a.

Klopotan: Ovo su projekti koje nam je omogućila vertikala

Cijelu emisiju s Igorom Klopotanom pogledajte ovdje:

 

Komentari