konferencija za medije

Klub vijećnika HDZ-a ususret sjednici Županijske skupštine - evo zašto će podržati sljedeće točke dnevnog reda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2020. 11:09

Zadnja izmjena: 29.09.2020. 11:34

Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije na današnoj se konferenciji za medije kratko osvrnuo na sutrašnju sjednicu Županijske skupštine, a vijećnici su obrazložili zašto će podržati sljedeće tri točke dnevnog reda. 

Konkretnije, vijećnici HDZ-a će između ostalog podržati prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna za 2020. godinu, prijedlog odluke o projektu izgradnje "Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU varaždinske u Domovinskom ratu" te prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje Županijske uprave za ceste Varaždinske županije.

- U prvom polugodištu smo imali ''lockdown'' koji nismo mogli izbjeći jer je to zadesilo Hrvatsku i cijeli svijet, Vlada RH je u tom dijelu morala reagirati i donijeti mjere za pomoć gospodarstvu. Usprkos tome, Varaždinska županija je ostvarila višak prihoda i primitaka u iznosu od 3,3 milijuna kuna - obrazložila je vijećnica Martina Bistrović i dodala kako Županija usprkos pandemiji nastavlja s nizom investicija. 

Što se tiče zaduživanje ŽUC-a, prema riječima Alena Runca, sve je to vezano jednim dijelom za investicije.- Zbog aglomeracije i svih investicija koje se događaju dolazi do oštećenja cesta i naravno da je ljudima bitno da se to sanira, a tu su još i klizišta koja su otvorena i zbog toga ćemo podržati sve tri točke vezane za ŽUC - rekao je predsjednik Županijske skupštine. 

 

 

Komentari