ludbreg, ivanec, marof kontra

U Varaždin stiže "lijeva krema", neki su ipak kontra struje i još se čeka na "igrača iz sjene"

Objavljeno: 20.03.2017. 10:49

Zadnja izmjena: 20.03.2017. 11:40

Foto: ilustracija

Čelnici SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista sutra će u Varaždinu potpisati koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Varaždinskoj županiji.

U Varaždin povodom toga dolazi cijela ljevica: od Davora Bernardića, Ivana Vrdoljaka i Krešimira Beljaka, do Silvana Hrelje i Davoda Bregovca.

Istom prilikom potpisat će se i međustranački sporazum istih stranaka (izuzev Laburista) o zajedničkom izlasku na izbore u Gradu Varaždinu, a medijima će se obratiti Alen Kišić i Predrag Štromar.

Ovaj sporazum odnosi se, dakle, na Varaždinsku županiju i grad Varaždin te iste stranke u tom sastavnu neće na izbore u svim jedinicama lokalne samouprave.

Kontra struje

Najzanimljiviji slučajevi su Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Do okršaja na gotovo osobnim razinama došlo je u Ivancu i Ludbregu. Dubravko Bilić više ne može s HNS-om pa tako ni sa Štromarom, a Vlaisavljević u Ivancu s Batinićem

Zbog toga se čak pojavila spekulacija da središnjica namjerava raspustiti ivanečki SDP, no Vlaisavljević je sve nazvao "folom", a HNS "velikom strankom" pod navodnicima.

U Novom Marofu šef umirovljenika Vinko Pošta, unatoč navodnom protivljenu središnjice u Zagrebu i Varaždinu, odlučio se za HDZ uz izjavu kako su oni „interesna stranke treće dobi“, ne stranka lijevog politčkog spektra. Rekao je da im je HDZ ponudio „što nitko drugi nije“.

U Varaždinu se kandidati za gradonačelnika pojavljuju gotovo na dnevnoj razini, a većinu njih interesira što će napraviti do sada „igrač iz sjene, bivši gradonačelnik Čehok. Posljednja informacija glasi da bi se mogao pojaviti na listi Avara. Ne zna se samo da li kao prvi ili drugi...

Komentari