održana konferencija

Foto - HDZ, HSLS i HSU potpisali koalicijski sporazum: "Ovo su temelji buduće većine"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.03.2021. 10:52

Zadnja izmjena: 15.03.2021. 11:15

Tri stranke - HDZ, HSLS i HSU - danas su potpisale koalicijski sporazum za suradnju na županijskoj i gradskoj razini ususret nadolazećim lokalnim izborima u svibnju.

Kako je tom prilikom rekao Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, danas su ''otkriveni temelji buduće skupštinske većine''.

- Za sve što smo se zalagali u ovom mandatu je ostvareno ili u provedbi, a tako će biti u sljedećem mandatu. Već sada najavljujem kako će on biti bogat investicijama, obilježen suradnjom i brigom za svakog našeg građanina. Zahvaljujem se članovima HSLS-a i HSU-a što su prepoznali naš rad i pridružili nam se na sljedećim izborima na kojima ćemo pobijediti - rekao je Stričak.

"Ovo je nastavak"

Ispred HSLS-a sporazum je potpisala Dragica Ratković, aktualna gradonačelnica Varaždinskih Toplica koja je tom prilikom poručila da nije riječ o sporazumu "za naredni mandat" nego "nastavku dobre suradnje u protekle četiri godine".

- Posebno je to vidljivo na primjeru Varaždinskih Toplica, prije svega kroz brojne realizirane projekte za naše sugrađane - rekla je Ratković.

Ispred gradske organizacije HDZ-a sporazum je potpisao predsjednik Damir Habijan, ispred gradske organizacije HSLS-a Robert Briški, dok su ispred HSU-a potpisnici bili Jadranka Bahlen za županijsku razinu i Zlatko Zuber ispred gradske organizacije HSU-a.

- Grad Varaždin se u posljednje vrijeme najčešće spominje u pravosudnim procesima čiji iznos prelazi 300 milijuna kuna. Te nagomilane probleme nisu stvorili dužnosnici HDZ-a, a koliko vidim poduzimaju sve da se riješe - rekao je između ostalog Zuber.


Komentari