izbori za vijeća mjesnih odbora

Koaliciji SDP-a i Reformista za izbore pridružili se i umirovljenici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.04.2019. 13:28

Zadnja izmjena: 09.04.2019. 13:38

Za nadolazeće izbore za vijeća mjesnih odbora, koaliciji SDP-a i Reformista priključila se i Hrvatska stranka umirovljenika te su tako predstavnici triju stranaka potpisali Sporazum.

Današnji Sporazum u ime stranaka potpisali su Ivan Radočaj, predsjednik Gradske organizacije HSU-a, Natalija Martinčević, predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin i Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin. 

- Drago mi je što koaliciju potpisujemo upravo s Reformistima i SDP-om. Na ovim izborima radi se o tome da građani izaberu one koji će raditi za dobrobit građana grada Varaždina, posebno umirovljenika, te vjerujem kako će upravo ova koalicija HSU-a, Reformista i SDP-a dati sve od sebe kako bi svojim sugrađanima omogućili što lakši i kvalitetniji život u gradu Varaždinu - rekao je Radočaj.

Predsjednica varaždinskih Reformista osvrnula se na težak položaj umirovljenika u Hrvatskoj , posebice u Varaždinu jer je velik broj umirovljenika svoj radni vijek proveo u našoj prerađivačkoj industriji: Varteksu, Viku, Mundusu, ITC-u, gdje su imali male plaće. - Od dolaska župana Čačića na vlast Varaždinska županija više i snažnije pomaže umirovljenicima, povećana su izdvajanja za Savez umirovljenika, pa tako ona sada iznose 340.000 kuna, po prvi puta je osnovan Savjet umirovljenika i osoba starije životne dobi Varaždinske županije, organizirana su brojna događanja i manifestacije, a pomažemo i udrugama umirovljenika - rekla je Natalija Martinčević i dodala kako je sa 122 europska projekta, Varaždinska županija daleko najuspješnija županija u Hrvatskoj, a najveća ulaganja vide se u zdravstvu. 

Na današnjoj konferenciji potpredsjednica varaždinskog SDP-a Gordana Marsenić, istaknula je zadovoljstvo pristupanjem Hrvatske stranke umirovljenika koaliciji SDP-a i Reformista.

- Sve tri stranke su programski bliske, svi se zalažemo za poboljšanje životnih uvjeta ranjivih skupina društva. Vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću izborili su da se umirovljenicima isplate uskrsnice od 150 kuna. Isplata je započela ovih dana i vjerujem da će tih 150 kuna dobro doći umirovljenicima s najnižim mirovinama – naglasila je Marsenić te dodala kako ova koalicija očekuje veliku podršku birača na izborima za Vijeća mjesnih odbora u svibnju.

 

Komentari