posjet varaždinu

FOTO: Kolinda posjetila Sveučilište Sjever, zatim Advent, a onda se zaputila u Arenu

Aktualna predsjednica i kandidatkinja u nadolazećim predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović sinoć je boravila u Varaždinu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.12.2019. 20:02

Zadnja izmjena: 05.12.2019. 08:01

Foto: Dario Jurčević

Aktualna predsjednica i kandidatkinja u nadolazećim predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović sinoć je boravila u Varaždinu, a baš kao što je i najavljivano prema programu, najprije je posjetila Sveučilište Sjever, zatim u društvu članova HDZ-a i predstavnika Grada prošetala centrom da bi se na kraju zaputila u Arenu.

U svojem se obraćanju na Sveučilištu Sjever Kolinda osvrnula na važnost dualnog obrazovanja, ali i STEM područja znanosti (studijski programi u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanost) te je istaknula kako su njezina djeca upisala, odnosno kako planiraju upisati takve studijske programe. - U tome vide budućnost povratka u Hrvatsku i novog tržišta rada koje se razvija ne samo u Hrvatskoj, nego i globalno - rekla je Grabar Kitarović i dodala kako države koje imaju razvijene područje iz ovog područja bilježe gospodarski razvoj.

Par riječi rekla je aktualna predsjednica i o PISA rezultatima, odnosno najvećem svjetskom istraživanju o znanjima i vještinama 15-godišnjaka diljem svijeta, na kojem, kako su mediji izvijestili, hrvatski učenici nisu prošli najbolje. - Ovo je dokaz da reforma obrazovanja još uvijek ne donosi rezultate još uvijek i da moramo žustrije krenuti - rekla je predsjednica i dodala kako trebaju prestati svađe oko ideoloških pitanja nego se usredotočiti na studente i učenike.

 

Komentari