Kolodvor će se graditi pod zemljom! (usuglasili se Savjet za prostorno uređenje i Presečki grupa)

Objavljeno: 03.11.2015. 14:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Novi Autobusni kolodvor u Varaždinu bit će izgrađen u podzemlju na postojećoj lokaciji u Ulici Zrinskih i Frankopana, izvjestili su danas javnost iz Grada Varaždina, na temu o kojoj je u proteklo vrijeme bilo dosta riječi u javnosti...

O tome su se, kako ističu u svom priopćenju za medije, u ponedjeljak usuglasili članovi Savjeta za prostorno uređenje i izgradnju Grada Varaždina te vlasnici kolodvora i autobusnog poduzeća Presečki grupa.

- Kako bi se mogao raspisati što kvalitetniji natječaj za projekt novog kolodvora, investitor Presečki grupa izradit će analizu prometa u tom dijelu grada na temelju koje će biti moguće predložiti način ulaska i izlaska autobusa iz podzemnog prostora - poručuli su iz Grada Varaždina, istaknuvši da su se svi članovi tog stručnog tijela složili s prijedlogom da se kompletan autobusni promet na kolodvoru odvija u podzemnoj etaži.

Članovi savjeta jučer su također zaključili da treba što prije raspisati natječaj za rješenje za uređenje novog trga u Habdelićevoj ulici pokraj palače Zakmardi.

- Projektnom zadatku priložena su i 3 rješenja izrađena od studenata arhitektura u sklopu radionice ''Akupunktura Grada'' koja je na tu temu održana u tijeku ovogodišnjeg ''Špancirfesta''. Ti prilozi daju zanimljiva promišljanja o tom prostoru i može ih se koristiti kao dodatnu informaciju koja nije obvezujuća - zaključili su članovi savjeta.

U nastavku sjednice prezentiran je koncept nove urbane rasvjete povijesne jezgre Varaždina. Naglasak je stavljen na akcentnu rasvjetu kojom se žele istaknuti najzanimljiviji detalji i građevine u povijesnoj jezgri Varaždina.

Komentari