dotaknuo se i hitne u ivancu...

Batinić održao pressicu kako bi odgovorio na Čačičeve prozivke Štromara i Divjak, evo što je rekao

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2018. 11:12

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 11:16

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je u prostorijama varaždinske organizacije HNS-a održao konferenciju za medije vezano uz, kako je rekao, političkim podmetanjima župana Čačića, a osvrnuo se i na temu Hitne pomoći u Ivancu.

Podsjetimo, župan Čačić na nedavnoj je konferenciji za novinare prozvao ministricu Blaženku Divjak i potpredsjednika Vlade i ministra Predraga Štromara te im poručio da moraju platiti dug za škole i dvorane kojega država već duže vrijeme ima prema Županiji.

- Još je 2016. godine tadašnji župan Štromar tužio Vladu jer je to bio jedini model da se osiguraju financijska sredstva za model JPP-a, a slijedom toga je ministrica Divjak poslala državnom odvjetništvu kompletnu dokumentaciju još od 2012. godine otkada je počela cijela priča i ne stoje činjenice da se radi o opstrukciji već je činjenica da državno odvjetništvo zastupa državu u pravnim stvarima i bez njihovog mišljenja ni jedno ministarstvo ni Vlada ne može nastaviti taj proces - istaknuo je Batinić.

Što se tiče hitne medicinske službe u Ivancu, Batinić je rekao kako se sada konačno našao prostor za dodatno dežurstvo u Domu zdravlja, a prema njegovim riječima, Grad Ivanec je spreman za financiranje opremanja prostora.

- Vidljiva je opstrukcija od strane župana Čačića, ali vjerujem da ćemo konačno uspjeti nakon pet mjeseci nauštrb svih građana, kojima je župan svojim političkim podmetanjima uskratio nužnu hitnu medicinsku pomoć.- rekao je Batinić. 

 

 

Komentari