Koordinacijski sastanak: Zajednički do daljnjeg povećanja turističkog prometa

Objavljeno: 20.03.2015. 14:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TZ Grada Varaždina

U veljači ove godine Varaždin je posjetilio 18,58 posto više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine, koji su ostvarili 16,70 posto više noćenja.  

Kako do daljnjeg povećanja turističkog prometa raspravljano je na koordinacijskom sastanku u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina.

U hotelu Turist Turistička zajednica grada Varaždina organizirala je 20. ožujka koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali varaždinski ugostitelji, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar te  predstavnici Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam.

Djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina okupljenima su prezentirali turističke  incijative te aktivnosti turističke zajednice planirane za 2015. godinu.  

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar okupljene je upoznao s projektom Gourmet Varaždin, a varaždinski su ugostitelji  predstavnicima Grada Varaždina iznijeli poteškoće s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

U neformalnoj i poticajnoj atmosferi raspravljano je i  o  konkretnim aktivnostima koje bi u kratkom roku trebale rezultirati daljnjim povećanjem turističkoga prometa.

- U veljači ove godine Varaždin je posjetilio 18,58 posto više gostiju nego u istom razdoblju 2014. godine,  koji su ostvarili 16,70 posto više noćenja. Da bi grad kao Varaždin bio što konkurentniji na turističkom tržištu, svi se zainteresirani subjekti moraju aktivno uključiti  i u osmišljavanje i u realizaciju turističkih aktivnosti. Ukoliko svatko kvalitetno odradi svoj dio posla, velika je vjerojatnost da će se pozitivni trendovi nastaviti, a turistička godina u Varaždinu  biti uspješna - istaknula je direktorica TZ Grada Varaždina Branka Tropp zaključujući raspravu.

Komentari